Sanyo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sanyo Electric Co., Ltd
Tunnuslause for your No.1
Perustettu 1. huhtikuuta 1950
Kotipaikka Moriguchi, Osaka, Japani
Toimiala elektroniikkateollisuus
Emoyhtiö Panasonic Corporation
Kotisivu sanyo.com
Sanyon transistoriradio vuodelta 1959.

Sanyo Electric Co. Ltd. on japanilainen elektroniikkayritys, jonka kotipaikka on Moriguchi Osakan prefektuurissa Japanissa. Yritys on julkinen ja listattu Tokion pörssiin ja NASDAQiin. Yritys on perustettu 1950. Vuonna 2006 sillä oli työntekijöitä yli 14 000.lähde?

Sanyo valmistaa muun muassa matkapuhelimia, kameroita, aurinkokennoja ja ilmalämpöpumppuja. Vuoden 2004 maanjäristys vaurioitti yritystä. Sen jälkeen yritys on keskittynyt ympäristötekniikkaan ja kulutuselektroniikkaan.

Sanyo oli vuonna 2006 maailman viidenneksi suurin aurinkokennojen valmistaja. Edellä olivat japanilainen Sharp, saksalainen Q-Cells, japanilainen Kyocera ja sveitsiläinen Suntech.[1] Yrityksistä Sharp ja Kyocera valmistavat myös matkapuhelimia. Muihin Sanyon tuotteisiin sisältyvät muun muassa ilmastointilaitteet, ladattavat patterit ja akut hybridiautoihin Hondalle, Fordille, Suzukille ja Volkswagenille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Photovoltaic energy barometer 2007 - EurObserv’ER Systèmes solaires Le journal des énergies renouvelables n° 178, s. 49–70, 4/2007

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.