Saariselän Tunturihotelli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saariselän Tunturihotellin logo.

Santa's Hotel Tunturi, entinen Saariselän Tunturihotelli, on Inarin Saariselällä sijaitseva hotelli. Hotellissa on yhteensä 260 huonetta, neljä ravintolaa sekä kahdeksan kokoustilaa. Santa's Hotel Tunturi on vuode- ja ravintolan asiakaspaikoilla mitaten Lapin suurin hotelli. Hotelli kuuluu Sava-Group-konserniin sekä Santa's Hotels -ketjuun, johon kuuluvat myös Santa's Hotel Santa Claus sekä Santa's Hostel Rudolf Rovaniemeltä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rovaniemeläinen Lapin Lasten Ystävät ry rakensi vuosina 1952-1953 Saariselälle Laanilan Tunturimaja -nimisen rakennuksen, josta Tunturihotellin toiminnan voidaan katsoa alkaneen. 1950-luvun lopulla rakennukset siirtyivät Virkamiesliiton omistukseen, jolloin liitto jatkoi hotellin toiminnan kehittämistä Saariselän Retkeilykeskus -nimisenä.

Vuonna 1985 retkeilykeskuksen nimi muutettiin Saariselän Tunturihotelliksi. Tunturihotelli ajautui konkurssiin vuonna 1992 yhdessä Virkamiesliiton kanssa, ja uudeksi omistajiksi tulivat vuonna 1993 rovaniemeläiset liikemiehet Seppo Aho ja Timo Hietala sekä Matkailunkehitys Nordia Oy.

Vuonna 2007 Seppo Ahon omistama Sava-Group osti Saariselän Tunturihotellin kiinteistöyhtiön koko osakekannan, ja yritys päätyi kokonaisuudessaan rovaniemeläisen Ahon perheyhtiön omistukseen. Vuoden 2011 alusta alkaen hotellin markkinointinimenä on ollut Santa's Hotel Tunturi.

Huoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Santa's Hotel Tunturissa on 260 huonetta, ja niissä noin tuhat vuodepaikkaa. Huoneet ja huoneistot sijaitsevat kuudessa eri majoitusrakennuksessa, jotka ovat Ahma, Kontio, Sopuli, Näätä, Paraspaikka ja Gielas. Hotellissa on 96 kahden hengen hotellihuonetta, 77 saunallista kahden hengen hotellihuonetta, seitsemän saunallista sviittiä ja 80 saunallista huoneistoa.

Ravintolat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hotellissa on neljä ravintolaa, joista Pirtti, Siula ja Lutto sijaitsevat päärakennuksessa yhdessä vastaanoton kanssa. Neljäs ravintola Kaltio sijaitsee Gielas-rakennuksessa. Lisäksi piha-alueella on puurakenteinen, ravintolakäytössä oleva kota. Asiakaspaikkoja neljässä ravintolassa on hieman yli 2 000.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]