sRGB

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CIE 1931 xy- värijakaumadiagrammi osoittaa sRGB-väriavaruuden ulottuvuudet sekä peruspunaisen, perusvihreän ja perussinisen sijainnin CIE-väriavaruudessa. Valkoinen piste D65 näkyy avaruuden keskellä - siinä ovat kaikki värit. Sinisellä merkityt kolminumeroiset luvut ovat värin heijastaman valon aallonpituuksia nanometreissä.
sRGB-värien voimakkuus (y)sRGB:n numeeristen arvojen funktiona (x).

sRGB on Hewlett-Packardin ja Microsoftin yhteistyössä kehittämä väriprofiili. Se on ylivoimaisesti eniten käytetty väriprofiili, ja suurin osa etenkin halvemmista digitaalikameroista tallentaa kuvat sRGB-profiiliin. Sitä myös suositellaan käytettäväksi www-sivuilla käytettäviin kuviin. Ohjelmat, jotka eivät käytä värinhallintaa, toistavat värit yleensä sRGB:n mukaisesti.

sRGB on suppeampi kuin useimmat muut RGB-väriprofiilit kuten Adobe RGB. sRGB on periaatteessa väritoistoalaltaan suurempi kuin CMYK-väriprofiilit yleensä ovat, mutta CMYK-tulostimet pystyvät toistamaan joitain värejä, jotka menevät sRGB-toistoavaruuden ulkopuolelle (etenkin sinivihreän alueella), joten sRGB:n käyttö painettavissa kuvissa rajaa osan mahdollisista värisävyistä pois. Tämän vuoksi graafisen alan ammattilaiset pyrkivät välttämään sRGB:n käyttöä, etenkin painoon menevissä kuvissa.

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.