OmaPosti

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Sähköinen kirje)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
OmaPosti
Julkaisija Posti Group Oyj
Kehityshistoria
Vakaa versio 4.10.3+4765 (Android)
4.9.2 (iOS)
Kehitystilanne aktiivinen
Tiedot
Alusta Android
iOS
verkkopalvelu

OmaPosti (ennen 10.6.2019 Netposti[1]) on Postin ylläpitämä, selaimella ja älypuhelinsovelluksella käytettävä sähköinen palvelu.

Vanha Netposti oli uuden palvelun avaamisesta huolimatta käytettävissä Säästöpankin ja OmaSäästöpankin verkkopankissa 8.12.2019 ja S-Pankin verkkopankissa 31.12.2019 asti.[2]

Palvelun kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OmaPostin avulla yritykset ja muut yhteisöt sekä viranomaiset voivat lähettää viestejä asiakkailleen sähköisessä muodossa, esimerkiksi laskuja, palkkalaskelmia, kirjeen muodossa olevia viestejä (kirjekopioita) tai tiedotteita. Tällaisen viestin vastaanottaja voi myös arkistoida kaiken saamansa aineiston maksuttomasti. OmaPosti ei ole sähköposti vaan Postin tarjoama maksuton sähköinen vaihtoehto postilaatikolle ja mappiarkistoille. OmaPosti ei myöskään nimestään huolimatta ole postilaissa tarkoitettu postipalvelu.

OmaPostiin voivat lähettää viestejä ainoastaan palveluun rekisteröityneet yritykset ja organisaatiot. Tällä tavoin on varmistettu, ettei palvelun kautta tule roskapostia eivätkä tietokonevirukset pääse leviämään. Myös vastaanottajien on oltava rekisteröityneitä, mikä edellyttää henkilöllisyyden todistamista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. OmaPostin käyttö on turvattu SSL-yhteydellä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Postin legendaarinen palvelu tuli tiensä päähän Tekniikka&Talous. 10.6.2019. Alma Talent Oy. Viitattu 15.2.2020.
  2. Netposti on nyt OmaPosti Posti.fi. Viitattu 15.2.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]