Ryan Newman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ryan Newman

Ryan Newman (s. 24. toukokuuta 1998 Manhattan Beach, Kalifornia Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen lapsinäyttelijä. Ryanin vanhemmat ovat Rick ja Jodi Newman, ja heillä on Ryanin lisäksi yksi tytär, Jessica. Ryanin vanhemmat eivät alkuun pitäneet näyttelemistä hyvänä tyttärelleen mutta huomasivat pian, ettei Ryania voinut estää, ja he antoivat hänelle kaiken tukensa. Pian Ryan pääsi mainoksiin ja lehtiin. Viaton ja vaikuttava tyttö haluttiin kaikkialle, ja hän pääsi muun muassa Kraft Cheese -mainokseen.

Kahdeksanvuotias näyttelijänalku on tekemässä ensimmäisiä elokuviaan Zoomia ja Monster Housea. Zoomissa Ryan on saanut vastanäyttelijöikseen Tim Allenin, Courteney Coxin ja Chevy Chasen. Elokuvassa Ryan esittää nuorta supersankaria Cindya, joka yrittää pelastaa maailman varmalta tuholta.

Ryan asuu Pohjois-Kaliforniassa isänsä, äitinsä ja isosiskonsa Jessican kanssa. Ryan harrastaa hip hop -tanssia, voimistelua ja laulamista.

Ryan on tehnyt kahdessa jaksossa roolin Disney Channelin televisiosarjassa Hannah Montana ja ollut Maybellinen mainoksissa.

Ryan esiintyy myös Disney XD:n ohjelmassa Zeke ja Luther, jossa hän esittää Zeken ilkeää pikkusisiskoa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]