Rovaniemen Palloseuran kausi 2009

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rovaniemen Palloseuran kausi 2009 oli RoPS:n 24:s kausi pääsarjatasolla ja nykyisessä Veikkausliigassa 16:s. Vaihtuvuus kaudeksi 2009 Rovaniemen Palloseuran pelaajistossa oli suurta.

Lähteneet pelaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden 2008 ykkösmaalivahti Kalle Rönkkö sai lähteä. Puolustuksesta lähtivät myös Antti Uimaniemi, Juha Majava, sekä Patrice Ollo N'Doumba. Ainoastaan avauskokoonpanon Uimaniemen RoPS olisi halunnut pitää, mutta kun Uimaniemen sopimus loppui syksyyn 2008 ja hän sai tarjouksen MyPalta. Näin Uimaniemi siirtyi pois Rovaniemen Palloseurasta ilmaiseksi etelään. Jo aikaisemmin joukkueesta oli lähtenyt keskuspuolustaja Aleksandr Kulik. Sopupeliepäilyt pelaajaa kohtaan johtivat lopulta sopimuksen purkamiseen. Samasta syystä myös toinen maalivahti Nikolai Pavlenko oli poistunut joukkueesta.

Keskikentällä RoPS koki karvaimmat menetykset kun 71:n maaottelun kokemuksen pelaaja ja johtaja Mika Nurmela siirtyi AC Ouluun. Saksalainen Daniel Bauer myös vakuutti peleissään, mutta loukkaantumiset eivät johtaneet jatkosopimuksen syntyyn. Keskikentän oikealta laidalta lähti Titi Essomba, jonka sopimus loppui ja joka aikoi tehdä päätöksensä joukkueen valinnasta vasta keväällä 2009 ja Rovaniemen Palloseuralla ei ollut aikaa odotella Titin päätöstä. Hyökkäyksestä lähti vielä tehoton pelaaja Philip Edeipo (kaksi maalia 17 pelissä) oli joukkueen radikaali muuttuminen kaudelle 2009 selviö. Vain neljä miestä säilyi avauskokoonpanosta kaudelle 2009.


Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.