Roger Rose

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Roger Rose
Henkilötiedot
Syntynytelokuu 1958
Yhdysvallat Chicago, Illinois
Näyttelijä
Aktiivisena 1985–
Merkittävät roolit Four Legged Man
(The Tick)
Kent Powers
(Nokkapokka)
Aiheesta muualla
www.rogerrose.com
IMDb

Roger Rose (s. elokuu 1958 Chicago, Illinois) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Nokkapokkan myötä Kent Powersin ääniroolista, sekä The Tickin myötä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rose opiskeli näyttelemistä Chicagossa, Second Cityssä ja toimi koomikkona VH1-, CBS- ja CBNC-kanaville. Hän esiintyi ensi kerran televisiossa vuonna 1981 näyttelijänä televisiosarjassa Buck Rogers in the 25th Century. Rose teki aina 1990-luvun alkuun asti pieniä rooleja ja cameorooleja. Hän muun muassa vieraili televisiosarjoissa Ritari Ässä, sekä Pulmuset ja esiintyi Burt Reynoldsin tähdittämässä elokuvassa Mimmikuume (1983). Vuonna 1985 Rose päätyi ääninäyttelemiseen pariin ja aloitti uransa Jetsoneiden parissa. Tämän jälkeen hänen roolinsa ovat usein olleet pieniä. 1990-luvulla Rose teki useita sivurooleja animaatiosarjoihin Where's Waldo? ja Tiny Toons, jossa hän muun muassa imitoi David Lettermania ja jatkoi saman henkilön imitointia Äly ja Väläyksessä. Myöhemmin hän sai ensimmäisen merkittävän roolin animaatiosarjasta The Tick vuonna 1995 ja vuotta myöhemmin Rose ääninäytteli Kent Powersia Nokkapokassa.

Vuodesta 2005 lähtien Rose on tehnyt äänirooleja enimmäkseen videopeleihin ja teki vierasrooleja animaatiosarjaan The Grim Adventures of Billy & Mandy. Hän oli myös mukana elokuvassa Happy Feet ja elokuvaan perustuvassa videopelissä Leopard Sealin äänenä. Rose on toiminut vuodesta 2009 lähtien Marvelin sarjakuvasankarin Tohtori Oudon äänenä piirrossarjassa The Super Hero Squad Show.

Siviilissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rose on naimisissa ja heillä on kaksi tytärtä, sekä kaksi kissaa Charlie ja Oliver.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]