Roelf Meyer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Roelf Meyer
Etelä-Afrikan puolustusministeri
19911992
Presidentti Frederik Willem de Klerk
Edeltäjä Magnus Malan
Seuraaja Gene Louw
Henkilötiedot
Syntynyt 16. heinäkuuta 1947 (ikä 72)
Flag of South Africa (1928–1994).svg Port Elizabeth, Kapmaan provinssi, Etelä-Afrikan unioni
Ammatti poliitikko
Tiedot
Puolue ANC
Muut puolueet Kansallispuolue
UDM

Roelof Petrus "Roelf" Meyer (s. 16. heinäkuuta 1947 Itä-Kap) on eteläafrikkalainen entinen Kansallispuolueen poliitikko ja ministeri sekä liikemies. Meyer toimi Kansallispuolueen muodostaman hallituksen pääneuvottelijana apartheid-järjestelmän päättämiseksi käydyissä neuvotteluissa.

Mayer oli siviiliammatiltaan lakimies ja toimi juristina Johannesburgissa ja Pretoriassa ennen kuin tuli valituksia maan parlamenttiin vuonna 1979. Poliittisen uransa aikana, joka jatkui tammikuuhun 2000 asti, Meyer toimi muun muassa lain ja järjestyksen apulaisministerinä, puolustusministerinä ja vuosina 1991–1996 perustuslakiasiain ministerinä. Kansallispuolueen pääneuvottelijana Meyer vaikutti ANC:n Cyril Ramaphosan kanssa keskeisesti uuden Etelä-Afrikan perustuslain muotoiluun. Ensimmäisten vapaiden vaalien jälkeen huhtikuussa 1994 Meyer jatkoi perustuslakaiasiain ministerinä myös Nelson Mandelan hallituksessa.

Nykyisin Meyer toimii liikemiehenä ja rauhanprosesseihin erikoistuneena konsulttina. Hän on osallistunut muun muassa Pohjois-Irlannin, Sri Lankan ja Ruandan konfliktien ratkaisuyrityksiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]