Robottiruohonleikkuri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Husqvarna automower 430X

Robottiruohonleikkuri on ruohonleikkuri, joka on robotti. Robottiruohonleikkuri liikkuu autonomisesti ja sille tarkoitettu leikkuualue rajataan rajakaapelilla.

Ruohonleikkurirobotti (lyhennettynä ruohonleikkurirobotti) on palvelurobotti, joka pystyy leikkaamaan nurmikon itsenäisesti. Robottiruohonleikkurit eivät ole kauko-ohjattavia, vaan ne leikkaavat määritellyn alueen itsenäisesti: ne toimivat itsenäisesti.

Robottiruohonleikkurin käytössä voi olla riskejä. Vuonna 2018 tehdyssä testissä kaikki ruohonleikkurit eivät tunnistaneet leikkivää lasta, vaan ne saattavat ajaa lapsen jalan yli ja aiheuttaa vakavia vammoja[1]. Robottiruohonleikkureiden uskotaan myös aiheuttavan vammoja eläimille, kuten siileille[2]. Siilien kannalta olisi parempi, jos robottileikkureita ei käyttäisi siilien liikkuessa eli hämäräaikaan kello 18 ja aamuyhdeksän välillä[3]. Piha voidaan myös aidata niin, etteivät siilit pääse samalle alueelle, jossa leikkuria käytetään[3].

Mähroboter on ollut kaupallisesti saatavilla 1990-luvun puolivälistä lähtien. Ne ovat pölynimurirobottien jälkeen ensimmäiset kotitalousrobotit, jotka ovat löytäneet laajan käytön yksityisissä kotitalouksissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.