Robert Thomas Orr

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Robert Thomas Orr (17. elokuuta 1908 San Francisco, Kalifornia - 23. kesäkuuta 1994 Larkspur, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen eläintieteilijä.

Orr valmistui kandidaatiksi San Franciscon yliopistosta 1929, sekä maisteriksi ja filosofian tohtoriksi Berkeleyn yliopistosta Joseph Grinnellin ohjauksessa. Hänen väitöskirjansa käsitteli Kalifornian kaniinien biologiaa. Orr oli American Ornithologists' Unionin ja Kalifornian tiedeakatemian jäsen, sekä Cooper Ornithological Societyn kunniajäsen ja puheenjohtaja useaan otteeseen.

Orr opetti sekä Stanfordin yliopistossa, Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä että San Franciscon yliopistossa. Hän toimi Kalifornian tiedeakatemian lintu- ja nisäkäskokoelmien kuraattorina 1936–1963. Hänen johdollaan akatemian tutkijat keräsivät yhden Yhdysvaltain hienoimmista merieläinkokoelmista. Orr toimi myös tiedeakatemian apulaisjohtajana vuosina 1964–1975.

Orr kirjoitti uransa aikana noin 260 tieteellistä ja kansantajuista artikkelia sekä 13 kirjaa. Orr nimesi joitakin uusia eläinlajeja, linnuista mustaotsakolibrin (Eupherusa cyanophrys) yhdessä John Stuart Rowleyn kanssa vuonna 1964.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]