Robert George Wardlaw Ramsay

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert George Wardlaw Ramsay

Eversti Robert George Wardlaw Ramsay (25. tammikuuta 1852 - 22. huhtikuuta 1921) oli brittiläinen upseeri ja luonnontutkija.

Hänen isänsä oli Robert Balfour Wardlaw Ramsay, ja äitinsä Louisa oli Tweeddalen markiisin Georgen tytär. Wardlaw opiskeli Cheamissa ja Harrowissa, ja liittyi Hampshiren rykmenttiin tammikuussa 1871. Hän sai komennukset Intiaan, Afganistaniin ja Burmaan.

Wardlaw kiinnostui linnuista jo nuorella iällä. Hänet valittiin British Ornithologists' Unionin jäseneksi 1872 ja hän toimi seuran puheenjohtajana vuosina 1913–1918. Hän oli myös Zoological Societyn jäsen. Hänen setänsä Arthur Hay Tweeddale oli myös lintutieteilijä, jolta hän peri yli 20 000 linnunnahan kokoelman, ja jonka hän myöhemmin lahjoitti British Museumille. Hän toimitti teoksen The Ornithological works of Arthur Hay Tweeddale (1882), ja kirjoitti lintuoppaan Guide to the birds of Europe and North Africa, joka julkaistiin postuumisti 1923.

Wardlaw avioitui 17. helmikuuta 1885 Bengalin asioidenhoitajan Charles Swinton Hoggin vanhimman tyttären Mary Alice Hoggin kanssa.[1] Hän erosi armeijasta 1882 isänsä kuoleman jälkeen, ja otti vastaan siviiliviran Midlothianin piirikunnasta Skotlannista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.