Ring 0: Birthday

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ring 0: Birthday
リング0 バースデイ
Ohjaaja Norio Tsuruta
Käsikirjoittaja Hiroshi Takahashi
Kōji Suzuki
Tuottaja Shinji Ogawa
Masao Nagai
Takashige Ichise
Säveltäjä Shin’ichirō Ogata
Kuvaaja Takahide Shibanushi
Leikkaaja Hiroshi Sunaga
Pääosat Yukie Nakama
Seiichi Tanabe
Kumiko Aso
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani Japani
Tuotantoyhtiö Kadokawa Shoten Publishing Co.
Ensi-ilta 2000
Kesto 1 h 39 min
Alkuperäiskieli japani
Edeltäjä Ringu 2
Aiheesta muualla
IMDb

Ring 0: Birthday (jap. リング0 バースデイ, Ringu 0: Bāsudei), myös Ring 3, on vuonna 2000 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva, jonka on ohjannut Norio Tsuruta. Se on jatko-osa elokuville Ring ja Ring 2 ja elokuva on päätösosa Ring-trilogialle. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat aikajärjestyksessä ennen kahta ensimmäistä elokuvaa ja sen pääosia näyttelevät Yukie Nakama, Seiichi Tanabe ja Kumiko Aso.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 30 vuotta ennen Ringiä ja Ring 2:ta ja elokuva keskittyy nuoren Sadakon elämään. 19-vuotias Sadako Yamamura (Yukie Nakama) on liittynyt teatteriseurueeseen, mutta jostain syystä muut seurueen jäsenet näyttävät suhtautuvan ujoon ja hiljaiseen tyttöön vihamielisesti paitsi kaksikko Hiroshi Toyama (Seiichi Tanabe) ja Etsuko Tachihara (Kumiko Aso). Samaan aikaan erään sanomanlehden toimittaja, Miyaji Akiko (Yoshiko Tanaka) alkaa tutkia Sadakon menneisyyttä ja Yamamuran perheen synkkiä vaiheita.

Teatteriseurueen vihamielisyyden lisäksi oudot tapahtumat puuttuvat peliin: seurueen muut jäsenet näkevät saman unen, jossa näkyy vanha rapistunut kaivo ja lisäksi Sadako näkee pelottavia näkyjä. Yllättäen näytelmäharjoituksia sotkee pääosan näyttelijättären äkillinen, mystinen kuolema kesken harjoitusten ja Sadako saa näytelmän pääosan. Tämä aiheuttaa närkästystä muissa näyttelijöissä, koska Sadakon epäillään jotenkin liittyvän tytön kuolemaan.

Etsuko tarjoutuu korjaamaan Sadakon rooliasua, mutta hän nukahtaa kesken korjaustyön ja herättyään huomaa Sadakon ottaneen puvun. Tästä tyttö raivostuu ja väittää Sadakon yrittäneen puvun varastamista, todeten että muut olivat oikeassa Sadakon suhteen. Etsuko työntää myös lusikkansa soppaan ja yrittää saada lisää tietoa salaperäisestä tytöstä. Tämä johtaa hänet Sadakon terapeutin luo, joka määräsi tytölle rauhoittavia kummallisten näkyjen vuoksi. Myöhemmin ennen näytelmän seuraavia harjoituksia, nyt Sadakoon vihamielisesti suhtautuva Etsuko varoittaa Toyamaa tytöstä; Sadako varmasti salaa joitain!

Aivan ennen näytelmän ensi-iltaa, näytelmän ohjaaja Yūsaku Shigemori (Takeshi Wakamatsu) ottaa Sadakon puhutteluunsa ja kertoo tytölle epäilyksistään. Shigemori uskoo, että Sadako tappoi Aikon, joka esitti näytelmän pääosaa päästäkseen itse tilalle. Sadako kiistää asian ja ohjaaja varoittaa tyttöä tappamasta häntä, sillä se voisi myös tuhota Sadakon uran. Shigemori paljastaa myös tietävänsä Sadakon menneisyydestä. Tästä Sadako hermostuu ja hänen yliluonnolliset voimansa vahingossa saavat näyttämön lavasteet huojumaan. Shigemori pelästyy ja käy tytön kimppuun, mutta lavasteiden takana salaakuunnellut Toyama tulee apuun. Syntyy tappelu kahden miehen välille ja Shigemori saa vahingossa surmansa. Yhdessä Sadako ja Toyama piilottavat ruumiin.

Ensi-illassa teatteriseurueen kuiskaaja löytää Shigemorin piilotetun ruumiin ja toiset näyttelijät ovat varmoja Sadakon syyllisyydestä kuolemaan. Sillä välin Etsuko on saanut Miyajilta käsiinsä nauhan tohtori Ikuma Heihachiron kohtalokkaasta kokeesta, jossa joukko sanomalehtitoimittajia sai surmansa. Kesken näytelmän, kun Sadakon on aika astua lavalle, hän laittaa nauhan pyörimään, osaamatta ennakoida seurauksia. Sadako menettää täysin itsehillintänsä ja elää mielessään uudestaan tapahtuman ja hänen yliluonnolliset voimansa pääsevät valloilleen. Hän joutuu pakenemaan kauhistuneita näyttelijöitä pukuhuoneeseen, jossa nämä pieksävät hänet tajuttomaksi. Silloin Miyaji ilmestyy paikalle ja paljastaa, että koko teatteriseurue on kirottu. Hän on saanut selville, että Sadakolla on pimeä puoli, joka pitää tuhota jotta kirous väistyy.

Teatteriseurue tajuton Sadako mukanaan ajavat pakettiautolla Sadakon kotiin, jossa tämä asuu isänsä tohtori Ikuma Heihachiron (Daisuke Ban) kanssa. Vain Toyama ja Etsuko jäävät autoon vahtimaan Sadakoa, kun muut menevät sisälle taloon tuhoamaan tytön pimeää puolta. Talossa he tapaavat tohtori Ikuman, joka kertoo Sadakon surullisen tarinan ja vahvistaa Miyajin kertoman: Sadako on kahtia jakautunut ja hänellä pimeä puolensa, joka esiintyy pikkutytön hahmossa. Muitten olessa sisällä talossa, Sadako on tullut tajuihinsa ja hän ja Toyama pakenevat yhdessä metsään. Tytön pimeä puoli vetää häntä puoleensa ja Sadako anelee Toyamaa jättämää hänet, mutta mies ei suostu siihen. Sadakon pimeä puoli saa vallan ja Sadako tappaa Toyaman ja häntä etsimään tulleet teatterilaiset. Hirmutekonsa jälkeen Sadako tulee järkiinsä ja hänen isänsä löytää hänet. Ikuma antaa Sadakolle myrkkyä ja tyttöä yrittää paeta isältään, mutta epäonnistuu. Ikuma raahaa tyttärensä vanhan kaivon luo, iskee häntä kirveellä päähän ja lopuksi työntää tytön kaivoon.

Kaivossa Sadako näkee hallusinaation, jossa Toyama, johon tyttö oli rakastunut sanoo hänelle kaiken olleen vain unta. Sadako havahtuu ja näkee kuinka kaivon kansi työnnetään kiinni kaivon peitoksi...

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Yukie Nakama   Sadako Yamamura  
 Seiichi Tanabe   Hiroshi Toyama  
 Kumiko Aso   Etsuko Tachihara  
 Yoshiko Tanaka   Akiko Miyaji  
 Ryūji Mizukami   Wataru Kuno  
 Takeshi Wakamatsu   Yūsaku Shigemori  
 Kaoru Okunuki   Aiko Hazuki  
 Daisuke Ban   Heihachirō Ikuma  
 Junko Takahata   Kaoru Arima  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]