Riksväg 77

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
77
Riksväg 77
Uppsalavägen, Roslagsvägen, Norrtäljevägen
Riksväg77 Knivsta 130525.jpg
Maa Ruotsi
Tieluokka Valtatie
Omistaja Ruotsin valtio
Pituus 52 km
Alkupiste E4, Knivsta
Päätepiste Länsväg 276, Norrtälje (52 km)
Päällyste asfaltti
Kaistaluku Knivsta-Dillingby kaksikaistainen, Dillingby-Norrtälje moottoritietä
SWE riksvag77.PNG

Riksväg 77 on Ruotsissa kulkeva valtatie, joka kulkee Knivstan kunnasta E4:n moottoritien liittymästä Norrtäljen kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitsevaan Länsväg 276:n risteykseen. Tien laatu vaihtelee ja sen pituus on 52 kilometriä.

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riksväg 77 Valloxenjärven pohjoispuolella Knivstassa.

Tie alkaa Knivstasta E4:n liittymästä. Tie kulkee ensimmäisen pätkän Rimboon melko suorasti ja loivamutkaisesti, sen aikana se ohittaa aivan alussa Valloxenin järven, kahdeksan kilometrin päässä siitä se puolestaan ohittaa Länsväg 273:n risteyksen ja melko sen vieressä Uppsalan läänin ja Tukholman läänin rajan. Sitten loppumatkan aikana se ohittaa vielä Johannesbergin golfkentän sen pohjoispuolelta sekä Metsjönin ja Långsjönin järvet.

Rimbossa tie puolestaan menee keskustan halki ja kohtaa sinä aikana Länsväg 280:n. Rimbon jälkeen tie jatkuu pitkän matkaa mutkaisempana, mutta vähäliikenteisempänä kuin ennen Rimboa, ennen tien saapumista Husbyhyn, se ohittaa Husby-Sjuhundran kirkon, Husbyn ohituksen jälkeen tie kohtaa melko heti E18:n moottoritien liittymän, liityttyään osaksi E18:n moottoritietä se jatkuu sen kanssa Kyrksjöniin asti jossa E18 erkanee Kapellskärin satamaan, siitä puolestaan tie jatkuu vielä vähän matkaa saapuen sitten Länsväg 276:n risteykseen.