Richard Schodde

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kakadun kansallispuisto

Richard Schodde (23. syyskuuta 1936) on australialainen lintutieteilijä ja kasvitieteilijä.

Schodde valmistui filosofian tohtoriksi Adelaiden yliopistossa 1970. Siitä pitäen hän työskenteli CSIRO:n Australian National Wildlife Collection -kokoelmayksikön kuraattorina ja johtajana.

Vuodesta 1970 vuoteen 2000 Schodde johti linnusto- ja kasvillisuustutkimuksia, jotka auttoivat perustamaan Kakadun kansallispuiston ja loivat perustan Australian ensimmäisen maailmanperintökohteen perustamiselle Queenslandin koillisosien kosteille trooppisille alueille. Kaikkiaan hänen johtamansa tutkimukset tuottivat 50 000 näytteen museokokoelman.

Schodde julkaisi yli 150 artikkelia, kirjaa ja kirjasta Australian lintujen systematiikasta, eliömaantieteestä ja evoluutiosta. Hän kehitti teorian, jonka mukaan Australian nykyinen linnusto on kehittynyt sademetsien lajistosta.

Richard Schodde oli American Ornithologists' Unionin kirjeenvaihtajajäsen, International Ornithological Committeen pysyvän nimistökomitean puheenjohtaja ja International Ornithological Congressin koollekutsuja sekä vuonna 1974 että 1990.

Schodde nimesi lukuisia lintujen alalajeja, sekä yksin että muiden tutkijoiden kanssa, muun muassa tyynenmerenpääskyn alalajin Hirundo tahitica albescens.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]