Richard Liversidge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Richard Liversidge (17. syyskuuta 1926 Blantyre, Malawi15. syyskuuta 2003 Kimberley, Etelä-Afrikka) oli eteläafrikkalainen lintutieteilijä.

Liversidge aloitti insinööriopinnot Kapkaupungin yliopistossa 1946. Samalla kun hän opiskeli eläin- ja kasvitieteitä, hän teki täysiä työpäiviä yliopiston teknikkona. Hän valmistui vuonna 1955. Tämän jälkeen hän työskenteli Port Elizabethin museossa valmistellen samalla väitöskirjaansa, joka käsitteli kapinbulbulia (Pycnonotus capensis). Liversidge toimi Tsitsikaman kansallispuiston ensimmäisenä kuraattorina. Kesäkuussa 1966 hänet nimitettiin Kimberleyn McGregor -museon johtajaksi ja hän pysyi virassa, kunnes jäi eläkkeelle 1986.

Liversidge toimitti yhdessä Geoff McLachlanin kanssa Etelä-Afrikan linnuista teoksen Birds of South Africa (1957), jonka Austin Roberts oli julkaissut 1940. Liversidge julkaisi yli 80 tieteellistä tutkimusta ja 40 artikkelia kasveista, ekologiasta, linnuista, nisäkkäistä ja historiasta. Hän kirjoitti teokset A Rapid Bird Guide (1978) ja The Birds Around Us (1990), ja oli mukana toimittamassa useita historiaa ja metsästystä käsitteleviä kirjoja.

Liversidge nimesi linnuista eteläafrikankirvisen (Anthus pseudosimilis) ja pitkäpyrstökirvisen (Anthus longicaudatus).[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ITIS (Arkistoitu – Internet Archive) (englanniksi)
Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.