Reverse gainer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Reverse gainer on akrobaattinen temppu, jossa tekijä suorittaa voltin. Reverse gaineria käytetään yleisimmin trikkauksessa. Reverse gainer eroaa selvästi normaalista voltista; tässä tempussa tekijä juoksee maassa eteenpäin, ponnistaa ilmassa yhdellä jalalla 180 astetta, tulee alas samalla jalalla ja potkaisee toisella jalalla ylöspäin tehden voltin takaperin - samaan suuntaan minne juoksi alussa. Ammattilaistrikkaaja voi päästä Reverse gainerin hyvinkin helposti, vaikka tekemällä ensin esimerkiksi potkuliikkeen ja heti sen perään Reverse gainerin. Reverse gainer on kuitenkin helpointa tehdä aloittamalla juoksuvauhdista, vasta kyseisen tempun jälkeen voi myös hyvinkin jatkaa comboa, eli tekemällä tässä tapauksessa tämän tempun jälkeen lisää trikkaustemppuja.

Reverse gainer ei yleensä ole vaativa temppu trikkaajalle (tai trikkaajan alulle), jos tuntee helpoimman tyylin suorittaa tempun. Yleensä siihen volttiin saadaan voimaa jos käyttää hyväksi juoksuvauhtia. Jalka, joka potkaisee ylöspäin, antaa voimaa ja korkeutta ja pakottaa yleensä tekijän menemään voltin. Koko kroppaa kuitenkin kannattaa (ja pitääkin) käyttää tempussa. Reverse gainer kuuluu näyttää hienolta, rentous ja tietenkin onnistuminen kuuluvat asiaan.

J-step gainer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

J-step gainer, voidaan puhua myös pelkkänä J-step, on hyvin samantapainen kuin äsköinen Reverse gainer. Erona on juoksuvauhti; j-step -sana tulee siitä, että tekijä juoksee ensin J -kirjainta muistuttavan juoksuvauhdin, joka saattaa tehdä tempusta helpomman. Voltin aikana tekijä voi vähän kääntyä ilmassa muutaman asteen - joko tarkoituksella tai j -kirjaimen muotoisen juoksuvauhdin takia. Kuitenkin temppu tapahtuu samalla tavalla kuin reverse gainer; yhdellä jalalla ponnistetaan ylöspäin ja mennään voltti takaperin ilmassa. Lopussa tullaan alas ensin yhdellä jalalla - sillä jalalla, millä alussa ponnistettiin ylöspäin, niin reverse gainerissa kuin j-step gainerissakin.

B-step gainer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

B-step gainer, lyhyemmin b-step, on myös hyvin samantapainen kuin äsköisemmätkin temput. Ero löytyy taas aluvauhdista; b-stepissä juostaan ensiksi eteenpäin ja ponnistetaan yhdellä jalalla ja muutenkin yleensä koko kropalla, tässä tempussa vaan tekijä ei käänny millään lailla vaan tekee tempun suoraan eteenpäin heittäen silti voltin takaperin - tullen alas ensin yhdellä jalalla kuten äsköisemmissäkin tempuissa. Tämä temppu on yleensä haastavin kaikista näistä kolmesta tempusta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]