Ralph Heikkinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ralph Isaac "Hike" Heikkinen (14. toukokuuta 191712. tammikuuta 1990) oli yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, joka pelasi muun muassa Michiganin yliopiston Wolverines-jalkapallojoukkueessa vuodesta 1936 vuoteen 1938. Hän oli ensimmäinen yhdysvaltalainen vuonna 1938, Michiganin Yläniemimaalla sijaitsevan Gogebic County, joka voitti kunnianselvennä. Hänen urotyönsä raportoitiin yleisesti Yläniemimaan lehdistössä, jossa hänestä tuli paikallinen sankariselvennä. Hän pelasi myös ammattilaisjalkapalloa NFL:ssä Brooklyn Dodgersin joukkueessa vuonna 1939.

Vuodesta 1940 vuoteen 1944 Heikkinen toimi Virginia Cavaliers -jalkapallojoukkueen line coach ja opiskeli samanaikaisesti Virginia School of Law -yliopistossa. Kun Heikkinen harjoitti lakia New Yorkissa jonkin aikaa, hän vietti vuoden Marquette Universityn linjakonferenssina ja oikeustieteen professorina vuonna 1947. Marquetten jälkeen hän toimi Studebaker-Packard yhtiön johtajana ja asianajajana. Hän liittyi myöhemmin General Motorsin (GM) oikeudelliseen henkilökuntaan ja siirtyi GM:n oikeudellisesta osastosta 20 vuoden palvelusvuoden jälkeen eläkkeelle vuonna 1978. Heikkinen auttoi myös käynnistämään ja toteuttamaan yleiseurooppalaisen alkoholismihoito- ja koulutusohjelman General Motorsissa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. University of Michigan: 1937 Football team The Regents of the University of Michigan. Viitattu 1.3.2018. (englanniksi)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.