Rain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rain
Rain kesäkuussa 2014
Rain kesäkuussa 2014
Henkilötiedot
Koko nimi Jung Ji-hoon (정지훈)
Syntynyt25. kesäkuuta 1982 (ikä 41)
Seosan, Etelä-Chungcheong, Etelä-Korea
Kansalaisuus Etelä-Korea Etelä-Korea
Ammatti laulaja-lauluntekijä, näyttelijä, tanssija
Muusikko
Taiteilijanimi Rain, Bi Rain, B.Ryong
Aktiivisena 1998—2000, 2002—
Tyylilajit K-pop, R&B
Soittimet piano ja kitaraView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt JYP, J. Tune, WME, Cube, R.A.I.N. Company
Aiheesta muualla
Kotisivut

Rain (kor. , Bi, oik. Jung Ji-Hoon, kor. 정지훈; s. 25. kesäkuuta 1982 Soul tai Seosan, Korean tasavalta) on korealainen laulaja ja näyttelijä.[1]

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ji-Hoon syntyi Etelä-Koreassa. Hän kiinnostui R&B:stä ja hip hop-tanssista ollessaan kuudennella luokalla. Nuorena hän kuului "Fanclub"-nimiseen poikabändiin, mutta ryhmä oli lyhytikäinen ja hajosi pian. CNN:n haastattelussa Ji-Hoon muistelee tulleensa monta kertaa hylätyksi ulkonäkönsä vuoksi: "Itse asiassa minulle kerrottiin yhden koe-esiintymisen jälkeen, että lauloin ja tanssin hyvin, mutta en päässyt läpi, koska minulle ei ollut tehty silmäluomileikkausta." Lopulta kuitenkin JYP Entertainment otti Ji-Hoonin listoilleen ja hän pääsi harjoittelijaksi. Harjoitusjakson alkuvuosina hän oli taustatanssija.

Vuonna 2002 ilmestyi debyyttialbumi Bad Guy ja hänet esiteltiin medialle taiteilijanimellä "Rain". Albumin ilmestymisen jälkeen Ji-Hoon keskeytti laulajanuransa keskittyäkseen näyttelemiseen TV-draamasarjassa 상두야, 학교가자! (Sangdooya, hakgyo kaja! — engl. "Sang Doo, Let's Go to School!"). Menestyksekästä ensialbumia ja näyttelijänuraa seurasi Rainin toinen albumi How To Avoid The Sun, jonka nimikkokappale "Ways to Avoid the Sun" nousi hitiksi.

Vuonna 2004 Rain esiintyi toisessa draamasarjassa nimeltä 풀하우스 (Pul hauseu — "Full House"). Sarja oli yksi Korean kaikkien aikojen katsotuimmista. Sarjaa esitettiin myös monessa muussa maassa, mukaan lukien Filippiinit, Malesia, Indonesia, Singapore, Vietnam, Thaimaa, Kiina, Japani, Taiwan ja Amerikka. Rooli toi hänelle parhaan näyttelijän palkinnon KBS:n palkintogaalassa.

Rainin kolmatta albumia It's Rainin myytiin yli miljoona kappaletta Aasiassa. JYP Entertainmentin mukaan albumi oli Rainin menestyksekkäin sekä kotimaassa että ulkomailla. Rainin ensimmäisen konserttikiertueen Rainy Day liput myytiin loppuun ensimmäisenä myyntipäivänä. Konsertteja järjestettiin sekä Etelä-Koreassa että Japanissa.

Huhtikuussa 2006 Rain mainittiin aikakauslehti Timen internet-sivuilla artikkelissa "The 100 Most Influential People Who Shape Our World". Vuonna 2007 Timen lukijat äänestivät hänet vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi internet-kyselyssä, vaikkakaan Rain ei ollut itse lehden listalla. Hän ja Stephen Colbert ovat siitä lähtien taistelleet leikkimielisesti ykkössijasta. Lisäksi Rain pääsi vuonna 2007 Peoplen listalle "The Most Beautiful People".

TV-sarjan jälkeen Rain on esiintynyt kolmessa elokuvassa: Park Chan-wookin romanttisessa komediassa Olen kyborgi, mutta se sopii (싸이보그지만 괜찮아 — I'm a Cyborg, But That's OK, 2006), Wachowskin veljesten draamassa Speed Racer (2008), James McTeiguen uutuudessa Ninja Assassin (2009) ja draamasarjassa Please Come Back Mister (2016).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rain britannica.com. Viitattu 16.6.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]