Rain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rain.

Rain (oik. Jeong Ji-Hoon, kor. 정지훈; s. 25. kesäkuuta 1982 Soul) on korealainen R&B- ja pop-laulaja ja näyttelijä.

Rain on suosittu Thaimaassa, Koreassa, Japanissa, Hongkongissa, Taiwanissa ja Manner-Kiinassa. Häntä kutsutaan jopa "Aasian Usheriksi" tai "Aasian Justin Timberlakeksi".

Jeong Ji-Hoon syntyi Etelä-Koreassa. Hän kiinnostui R&B:stä ja hiphop-tanssista ollessaan kuudennella luokalla. Nuorena hän kuului "Fanclub"-nimiseen poikabändiin, mutta ryhmä oli lyhytikäinen ja hajosi pian. CNN:n haastattelussa Jeong Ji-Hoon muistelee tulleensa monta kertaa hylätyksi ulkonäkönsä vuoksi: "Itse asiassa minulle kerrottiin yhden koe-esiintymisen jälkeen, että lauloin ja tanssin hyvin, mutta en päässyt läpi, koska minulle ei ollut tehty silmäluomileikkausta." Lopulta kuitenkin JYP Entertainment otti Jeong Ji-Hoonin listoilleen, ja hän pääsi harjoittelijaksi. Harjoitusjakson alkuvuosina hän oli taustatanssija.

Vuonna 2002 ilmestyi Jeong Ji-Hoonin debyyttialbumi Bad Guy, ja hänet esiteltiin medialle taiteilijanimellä "Rain". Albumin nimikkokappale oli menestys. Albumin ilmestymisen jälkeen Jeong Ji-Hoon keskeytti laulajanuransa keskittyäkseen näyttelemiseen TV-draamasarjassa 상두야, 학교가자! (Sangdooya, hakgyo kaja! — engl. "Sang Doo, Let's Go to School!"). Menestyksekästä ensialbumia ja näyttelijänuraa seurasi Rainin toinen albumi How To Avoid The Sun, jonka nimikkokappale "Ways to Avoid the Sun" nousi hitiksi.

Vuonna 2004 Rain esiintyi toisessa menestyksekkäässä draamasarjassa nimeltä 풀하우스 (Pul hauseu — "Full House"). Sarja oli yksi Korean kaikkien aikojen katsotuimmista. Sarjaa esitettiin myös monessa muussa maassa, mukaan lukien Filippiinit, Malesia, Indonesia, Singapore, Vietnam, Thaimaa, Kiina, Japani, Taiwan ja Amerikka. Full Housen ansiosta Rain sai koko Aasian huomion osakseen. Rooli toi hänelle myös parhaan näyttelijän palkinnon KBS:n palkintogaalassa.

Rainin kolmatta albumia It's Rainin myytiin yli miljoona kappaletta Aasiassa. JYP Entertainmentin mukaan albumi oli Rainin menestyksekkäin sekä kotimaassa että ulkomailla. Rainin ensimmäisen konserttikiertueen Rainy Day liput myytiin loppuun heti ensimmäisenä myyntipäivänä. Konsertteja järjestettiin sekä Etelä-Koreassa että Japanissa.

Huhtikuussa 2006 Rain mainittiin aikakauslehti Timen internet-sivuilla artikkelissa "The 100 Most Influential People Who Shape Our World". Vuonna 2007 Timen lukijat äänestivät hänet vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi internet-kyselyssä, vaikkakaan Rain ei ollut itse lehden listalla. Hän ja Stephen Colbert ovat siitä lähtien taistelleet leikkimielisesti ykkössijasta. Lisäksi Rain pääsi vuonna 2007 Peoplen listalle "The Most Beautiful People".

TV-sarjan jälkeen Rain on esiintynyt kolmessa elokuvassa: Park Chan-wookin romanttisessa komediassa Olen kyborgi, mutta se sopii (싸이보그지만 괜찮아 — I'm a Cyborg, But That's OK, 2006), Wachowskin veljesten draamassa Speed Racer (2008), James McTeiguen uutuudessa Ninja Assassin (2009) ja draamasarjassa Please Come Back Mister (2016).