Raija-Koivuniemi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Raija-Koivuniemi on Valkeakosken 14. kaupunginosa.[1] Ennen kuntaliitosta Koivuniemi kuului Sääksmäen kuntaan. Alue on rakennettu pääosin 1940- ja 1950-luvuilla. Alue jakaantuu kolmeen pienalueeseen.

Pienalueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koivuniemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koivuniemen asutusalue sijaitsee keskellä Koivuniemiä. Se on alueista suurin ja tiiviisti asuttu. Alue koostuu 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla rakennetuista omakotitaloista. Katuja ovat Lehvätie, Vihtatie, Mahlatie ja Koivuniementie[1]. Alueen läpi kulkee Valmarinniemeen vievä Valmarintie[1]. Leposaarentie on erillään alueen länsipuolella oleva Leposaareen vievä tie[1].

Raija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raija on alueista pienin. Raija sijaitsee alueen länsipuolella Kärsänlahden tuntumassa[1]. Raijassa on kuusi Raijantien varteen 1950-luvulla rakennettua rintamamiestaloa ja kaksi muuta taloa.

Kasuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasuri on alueista hajanaisin ja itäisin.lähde? Alueen talot on rakennettu pääosin Pälkäneentien eli seututien 307 varteen tai siltä erkaneville hiekkateille kuten Jussintielle ja Rättästentielle. Kasuri on myös yksi Sääksmäen historiallisista kylistä Mallasveden rannalla.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähimmät peruspalvelut sijaitsevat kaupungin keskustassa, jonne on Koivuniemestä matkaa noin viisi kilometriä. Alueen aivan itäisimmällä laidalla, Kasurissa on Leppälän kyläkoulu, joka on tosin lakkautusuhan alla. Lähin kauppa on Sointulassa.

Virkistysalueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee Valmarinniemen virkistysalue.[1] Alue koostuu muutamasta Mallasveden saaresta. Koivuniemestä on Korkeakankaan hiihtokeskukseen vain noin 2,5 kilometriä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f 14. kaupunginosa Valkeakosken kaupunki.