Räsypokka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Räsypokka on eroottis-henkinen korttipeli, jossa tarkoituksena on saada vastustajat riisumaan vaatteensa. Yleensä sitä pelataan pokeriin perustuvilla säännöillä.

Räsypokassa kierroksen häviävä pelaaja riisuu aina yhden vaatekappaleensa (rääsyn) pois. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää pelimerkkejä, joiden loppuessa uusia voi lunastaa riisumalla vaatekappale. Tällöin uhkapelitaidolla on suurempi merkitys, ja riisuminen hidastuu. Kun peliä on pelattu tarpeeksi kauan, pelaajat ovat lopulta alastomia. Periaatteessa säännöillä ei ole merkitystä, vaan kaikkia korttipelejä, joissa riisuudutaan, kutsutaan räsypokaksi. Yleensä räsypokkaa pelataan kuitenkin jollain tavallisimmista pokerin säännöistä.

Räsypokkaa saatetaan pelata esimerkiksi riehakkaissa juhlissa tai seurustelukumppanin kanssakenen mukaan?. Suomessa SubTV on näyttänyt myös Räsypokka-TV-ohjelmaa, jossa pelaajat riisuutuvat TV-kameroiden edessä. Kilpailijat valittiin ravintoloiden Räsypokka-kiertueelta. Pelaajat saivat palkkiokseen 169 euroa ja voittaja 840 euroa. Voittajan ei tarvinnut riisuutua alasti.