Puuilo-cup

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Puuilo-cup
Meneillään oleva kausi
Puuilo-cup 2018–2019
Laji ampumahiihto
Maa(t)  Suomi
Perustettu 2018
Alempi taso Lapua Junior Cup
Sivusto https://www.biathlon.fi/kilpailijoille/puuilo-cup/

Puuilo-cup on Suomen Ampumahiihtoliiton vuodesta 2018 alkaen järjestämä ampumahiihdon kansallinen kilpailusarja. Puuilo-cup on nimetty ampumahiihtoliiton sponsorin Puuilon mukaan, mutta se on yleisen sarjan ainoa kansallisen tason cup-kilpailu Suomessa, joten se vastaa hiihtoliiton järjestämää Maastohiihdon Suomen Cupia. Yleisen sarjan lisäksi Puuilo-cupissa järjestetään sarjat alle 19-vuotiaille ja alle 22-vuotiaille. Kaikissa sarjoissa on seitsemän osakilpailua ja sama pisteytysjärjestelmä.[1] Joihinkin osakilpailuihin, kuten Kontiolahden kansainvälisiin GP-kilpailuihin, saa osallistua myös ulkomaalaisia osanottajia, mutta Puuilo-cupin pisteitä jaetaan ainoastaan suomalaisen kilpailulisenssin omaaville.[2] Viestikilpailuita ei Puuilo-cupissa käydä.

Nuorille on järjestetty vuodesta 2009 alkaen Lapua Junior Cup -niminen vastaava kilpailusarja.[3]

Pisteytys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puuilo-cupissa jaetaan pisteitä kahdeksalle parhaalle, siten että kilpailun voittaja saa 12, toiseksi sijoittunut yhdeksän, kolmanneksi sijoittunut seitsemän ja neljänneksi sijoittunut viisi pistettä. Tämän jälkeen jaetut pisteet vähenevät yhdellä ja kahdeksanneksi sijoittunut saa yhden pisteen. Kauden lopussa jokaiselta kilpailijalta vähennetään kaksi heikointa tulosta pois. Jos tämän jälkeen kilpailijoilla on sama pistemäärä, ratkaistaan tasatilanne vertailemalla yksittäisiä sijoituksia. Jos sijoitukset ovat identtiset, tasatilanne ratkeaa sillä, kumpi kilpailijoista on onnistunut useammin ampumaan nolla-ammunnan, eli sakottoman kilpailun. Tuloksen ollessa edelleen tasan sijoitus arvotaan.[1]

Pisteitä jaetaan viidestä osakilpailusta sekä SM-kilpailujen kahdesta henkilökohtaisesta kilpailusta. alle 19- ja alle 22-vuotiaiden sarjoissa pisteitä saa nuorten SM-lähdöistä.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokonaiskilpailun kolme parasta palkitaan kauden päätteeksi Puuilon lahjakortein. Yleisessä sarjassa palkintosummat ovat 1000, 750 ja 500 euroa. Nuorten sarjoissa sen sijaan palkintojen arvot ovat 600, 400 ja 200 euroa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c PUUILOCUP säännöt 2018-2019 (pdf) Suomen Ampumahiihtoliitto. Viitattu 15.1.2019. (suomeksi)
  2. Mäkäräinen ja Seppälä takaa-ajon voittoihin Kontiolahden GP-kilpailuissa 18.11.2018. Kestävyysurheilu. Arkistoitu 15.1.2019. Viitattu 15.1.2019. (suomeksi)
  3. Lapua Junior Cup Suomen Ampumahiihtoliitto. Viitattu 15.1.2019. (suomeksi)