Punnitse & Säästä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Punnitse & Säästä -myymälä Jyväskylässä

Punnitse & Säästä on suomalainen elintarvikemyymälä, joka on erikoistunut irtotuotteiden myyntiin: yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset pähkinät, kuivahedelmät ja -marjat, makeiset ja kuivaruoka-ainekset, teet ja kahvit sekä juomat. Suuri osa tuotteista on luomua. Tuotevalikoima painottuu myös moniin erikoisruokavalioihin soveltuviin tuotteisiin: gluteenittomiin, vegaanisiin, sokerittomiin sekä lisäaineettomiin tuotteisiin.

Ensimmäinen Punnitse & Säästä -myymälä avattiin Tampereen Tullintorille vuonna 1995[1]. Nykyisin myymälöitä on yksi, Tampereen Rautatieasemalla. Hämeenlinnan kauppakeskus Goodmanissa sijaitseva myymälä suljettiin syksyllä 2022. Ketjulla on myös verkkokauppa www.punnitse.fi [2][3]. Nimi Punnitse & Säästä tulee yhtiön itsensä mukaan siitä, että myymälöissä on mahdollisuus ostaa kutakin tuotetta juuri haluamansa verran. Myymälässä asiakas kerää haluamansa saman hintaluokan tuotteet itse paperisiin pusseihin ja myyjä punnitsee tuotteet kassalla. Asiakas voi halutessaan ostaa irtotuotteita myös suoraan omiin puhtaisiin rasioihinsa, tämä on ekologista ja se kuormittaa vähemmän myös luontoa[4]. Verkkokaupassa irtotuotteista löytyy useita eri kokovaihtoehtoja.

Punnitse & Säästä -myymälöihin tulee tuotteita jokaisesta maanosasta mutta myös paljon Suomesta. Pähkinät tulevat pääosin Intiasta, Vietnamista ja Yhdysvalloista. Kuivatut hedelmät tulevat yleensä Lähi-idästä ja Aasiasta[4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]