Pub Sirdie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pub Sirdie on Helsingin Kalliossa sijaitseva ravintola. Se sijaitsee Kalliossa Kolmannella linjalla, vuonna 1935 valmistuneen asuinkerrostalon katutason liiketilassa osoitteessa Kolmas linja 21.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pub Sirdien omistajille jaettu Ravintoloitsija-avaimenperä.

Pub Sirdien tiloissa on alun perin toiminut maitokauppa, joka vuonna 1966 muutettiin baariksi nimeltä Alppi-Baari. Tuon baarin ostivat Sirpa ja Dieter Gehring, joiden etunimien yhdistelmästä baarin nimi muodostui. Pariskunta luopui paikasta 2002 ja myi sen Petar Petroville, joka piti paikkaa aina kuolemaansa asti vuoteen 2015, jonka jälkeen vetovastuussa oli Ritva Hiironen aina kesään 2018 asti. Tämän jälkeen baarin osti Helsingin Klassikkoravintolat Oy, joka on lähes tuhannen yksityishenkilön omistama yhteisöllinen yhtiö.

Sirdien historian ensimmäinen terassi rakennettiin elokuussa 2018, johon käytettiin raaka-aineina vanhan helsinkiläisen raitiovaunun rakenteita.
Pub Sirdie fan art -teos, tekijä Northernmoo.

Kulttuurissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pub Sirdiessä on kuvattu Aki Kaurismäen Calamari Union -elokuvaa sekä Tuomari Nurmion Dumarillumarei-levyn ja Kotiteollisuuden Helvetistä itään -levyn kansitaidetta. Yleisradion Aikuiset-sarjan ensimmäisen kauden kuvauksia on tehty baarin sisätiloissa, kuten myös Paola Suhosen Miehiä Keskiyön Auringossa -elokuvaa.

Vuonna 2004 Pub Sirdiessä kuvattiin muutamia kohtauksia elokuvaan Uuno Turhapuro – This Is My Life.

Sirdien sisätilat ovat säilyneet vuosikymmenet lähes muuttumattomina.

Damn Seagullsin One Night At Sirdie´s -levyn nimi on saanut inspiraationsa Pub Sirdiestä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]