Progesterex

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Progesterex on fiktiivinen treffihuume. Se on osa huijausta (hoax), joka alkoi kiertää sähköpostitse internetissä vuonna 1999. Ei ole olemassa tämän nimistä lääkeainetta, tai edes lääkettä, jolla olisi tällainen vaikutus, eikä tapahtumaa ole koskaan raportoitu tai vahvistettu. Myös Suomen poliisi tiedotti asiasta marraskuussa 2007.[1]

Eräs versio huijauskirjeestä kiersi MySpace-sivustolla (heinäkuu 2006) Bebosta se löydettiin elo-syyskuussa 2006. Vuonna 2008 liikkui uusi muunneltu versio suomeksi ainakin Facebookissa, jossa kirjeen lopussa oli yksittäisen poliisin yhteystiedot.[2]

Seuraavassa huijauspostin tyypillinen sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Nainen joka vietti iltaa _______ nimisessä yökerhossa lauantai-iltana, pahoinpideltiin viiden miehen toimesta, jotka poliisien ja sairaalan raporttien mukaan joukkoraiskasivat hänet ennen jättämistään. Nainen ei muista tapahtumista mitään, mutta testeissä hänen verestään löytyi Rohypnolia ja Progesterexia, joka on sterilisaatiolääke. Tätä lääkettä on nykyisin käytetty raiskauksissa, tarkoituksena raiskata ja steriloida uhrit. Progesterexia on myytävänä eläinlääkäreillä suurten eläinten sterilointiin. Sitä käytetään yhdessä Rohypnolin kanssa treffihuumeena. Raiskaaja pudottaa lääkkeet naisen juomaan, ja nainen ei muista seuraavana päivänä edellisen illan tapahtumista mitään. Progesterex liukenee juomaan helposti ja aiheuttaa sen, että nainen ei voi tulla raskaaksi raiskauksesta ja raiskaajan ei tarvitse huolehtia DNA-testistä joka saattaisi paljastaa hänet raiskaajaksi myöhemmin. LÄÄKKEEN VAIKUTUS EI OLE OHIMENEVÄÄ, Progesterex on suunniteltu hevosten sterilointiin. Nainen, joka ottaa lääkkeen EI VOI KOSKAAN TULLA RASKAAKSI. Huijarit saavat tätä lääkettä helposti eläinlääkäreiltä, ja siitä on tulossa seuraava yleinen treffihuume. Internetissä on ohjeita siitä, kuinka sitä käytetään. Lähetä tämä eteenpäin kaikille jotka tunnet, varsinkin naisille. Ole varovainen ollessasi yökerhossa äläkä koskaan jätä juomaasi vartioimatta. Käytä hieman viitseliäisyyttäsi ja lähetä tämä kaikille jotka tunnet... Miehet, kertokaa kaikille naispuolisille tutuillenne."

Hevosille ei ole olemassa sterilisaatiopillereitä. Sterilisaatio tehdään orien kuohinnalla, eli niistä tehdään ruunia. Tammoja ei yleensä käsitellä. Viestissä mainittu Rohypnol on kuitenkin todellinen lääkeaine, jota on käytetty tyrmäystippoina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sterilisaatiolääkkeestä varoittava nettiviesti on huijausta 12.11.2007. Poliisi.fi. Viitattu 4.12.2013.
  2. Earl, Lilli: Raiskaajista varoittava ketjukirje kiertää taas Uusi Suomi. 13.12.2007. Arkistoitu 6.3.2016. Viitattu 4.12.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]