Portofino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portofino

Portofino

Koordinaatit: 44°18′14″N, 9°12′28″E

Valtio Italia
Alue Liguria
Metropolikaupunki Genova
Väkiluku (31.12.2015) 420[1]


Portofino on Italian Rivieralla, Ligurian hallinnollisella alueella sijaitseva pieni kaupunki. Sen pinta-ala on 2 km² ja asukasluku noin 400. Kaupunki on suosittu matkailukohde, ja sitä usein luonnehditaan yhdeksi kauneimmista kaupungeistalähde? Välimeren alueella. Kaupungin alun perin perustivat roomalaiset, jotka nimesivät sen Portus Delphiniksi eli Delfiinien satamaksi.

Portofinon maisemat, jotka on maalattu Giuseppe Amisanin toimesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Portofinon symbolisin maalari oli Giuseppe Amisani, jota kutsuttiin “Kuninkaiden maalariksi”, ja Portofino omisti hänelle kävelylenkin merenrannalla, “Amisanin kävelylenkki”. Kun kuljet Bocchen ohi ja seuraat päätietä alas kohti Portofino Mareä, tietyn matkan päässä reitiltä voit nähdä marmoriin kaiverretun laatan, jossa lukee: “Täällä maailman kauneus hymyili viimeisen kerran”. Giuseppe Amisani vietti aikaa tällä paikalla vuonna 1941 ja maalasi usein ulkona.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Istat - Istituto Nazionale di Statistica: Demographic Balance for the year 2015 and Resident Population from on 31st December Italian tilastokeskuksen väestötilasto alueittain, maakunnittain ja kunnittain. Viitattu 3.5.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]