PlayStation Home

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
PlayStation Home
Ps3 playstationhome logo.jpg
Kehittäjä

SCE London Studio

SCE Studio Cambridge
Julkaisija Sony
Julkaisupäivä 11. joulukuuta 2008
Lajityyppi Simulaatio
Pelimuoto Yksinpeli
Moninpeli
Alusta PlayStation 3
Jakelualusta Kiintolevy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

PlayStation Home (Home™) oli Sonyn kehittämä yhteisöpohjainen palvelu PlayStation 3 -pelikonsolille. Se oli osa PlayStation Networkia. Palvelun julkinen betatestaus on alkanut 11. joulukuuta 2008 eli se on vapaassa testikäytössä.

PlayStation Homen avulla käyttäjä pystyi luomaan pelikonsolilleen avatarin eli virtuaalihahmon. Hahmon mukana tuli oma huone, jota pystyi sisustamaan erilaisista saavutuksista saaduilla esineillä. Käyttäjät pystyivät puolestaan keskustelemaan ja kiertämään palvelun virtuaalimaailmoja keskenään.

Palvelusta pystyi suoraan siirtymään peleihin, joka mahdollisti turnausten ja muiden tapahtumien järjestämisen ystävien kanssa helpommin.

Palvelu esiteltiin Game Developers Conferencessa 7. maaliskuuta 2007. Se oli ilmainen ja sen asennuspaketin piti olla alle puolen gigatavun kokoinen. Home tuli ladattavaksi PlayStation 3:n käyttöjärjestelmäpäivityksen mukana.

Vuoden 2007 E3-pelitapahtumassa Homesta kerrottiin paljon lisätietoa. Vaatevalikoimasta tuli runsas ja palvelun sisäisiin televisioihin pystyi pistämään pyörimään minkä tahansa videon tai pelin, jonka muut näkivät.

PlayStation Homessa oli myös paljon maksullista sisältöä. Käyttäjä pystyi vierailemaan Shopping Centren eri kaupoissa joissa oli myynnissä vaatteita ja huonekaluja, jota voi käyttää.lähde?

PlayStation Home suljettiin 1. huhtikuuta 2015, joten palvelua ei voi enää käyttää.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.