PlayStation Home

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PlayStation Home
Ps3 playstationhome logo.jpg
Kehittäjä

SCE London Studio

SCE Studio Cambridge
Julkaisija Sony
Pelimoottori Havok
Julkaistu 11. joulukuuta 2008
Lajityyppi Simulaatio
Pelimuoto Yksinpeli
Moninpeli
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto PlayStation Network
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

PlayStation Home (Home™) oli Sonyn kehittämä 3D virtuaalimaailma yhteisöpalvelu PlayStation 3 -pelikonsolille.Sitä pidettiin alun perin kopiona Second Life pelistä, mutta siitä puuttui mahdollisuus käyttäjien luomaan sisältöön.[1] Se oli osa PlayStation Networkia. Palvelun julkinen betatestaus alkoi 11. joulukuuta 2008 eli se oli vapaassa testikäytössä.

Kuten virtuaalimaailmapeleissä yleensä käyttäjä pystyi luomaan pelikonsolilleen avatarin eli virtuaalihahmon. Hahmon mukana tuli oma huone, jota pystyi sisustamaan erilaisista saavutuksista saaduilla esineillä. Käyttäjät pystyivät puolestaan keskustelemaan ja kiertämään palvelun virtuaalimaailmoja keskenään.

Palvelusta pystyi suoraan siirtymään peleihin, joka mahdollisti turnausten ja muiden tapahtumien järjestämisen ystävien kanssa.

Palvelu esiteltiin Game Developers Conferencessa 7. maaliskuuta 2007. Se oli ilmainen ja sen asennuspaketin piti olla alle puolen gigatavun kokoinen. Home tuli ladattavaksi PlayStation 3:n käyttöjärjestelmäpäivityksen mukana.

Vuoden 2007 E3-pelitapahtumassa Homesta kerrottiin lisätietoa. Vaatevalikoimasta tuli runsas ja palvelun sisäisiin televisioihin pystyi pistämään pyörimään minkä tahansa videon tai pelin, jonka muut näkivät.

PlayStation Homessa oli myös paljon maksullista sisältöä. Käyttäjä pystyi vierailemaan pelin sisäisessä kauppakeskuksen (Shopping Centre) eri kaupoissa joissa oli myynnissä vaatteita ja huonekaluja, jota voi käyttää.[2][3]

PlayStation Home suljettiin 1. huhtikuuta 2015, joten palvelua ei voi enää käyttää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Minotti, Mike: Flops, failures, and disasters: The gaming industry's biggest misfires ts.fi. 30.8.2014. VentureBeat. Viitattu 4.9.2015.
  2. Agnello, Anthony John: There's no longer a place like PlayStation Home engadget. 4.4.2015. engadget. Viitattu 4.9.2015.
  3. Hooper, Sheri: Chilling Death of PlayStation Home SheriHooper.com. 4.4.2015. SheriHooper.com. Viitattu 4.9.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.