Pirkanmaan Tanssin Keskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pirkanmaan Tanssin Keskus on tanssin vapaan kentän alueellinen taide- ja työyhteisö. Se on yksi kuudesta tanssin aluekeskustoimijasta Suomessa. Pirkanmaan Tanssin Keskuksen keskeiset tavoitteet ovat sen perustamisesta (2004) lähtien olleet toimialan kehittäminen, tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden alueellinen ja sosiaalinen edistäminen sekä tanssitaiteilijoiden työllisyyden ja työskentelyedellytysten parantaminen.

Pirkanmaan Tanssin Keskus toimii Tampereella, Pirkanmaalla sekä valtakunnallisesti Tampereen kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen tukemana.

Pirkanmaan Tanssin Keskus mahdollistaa monimuotoisen taidetyön palkkaamalla tanssitaiteilijoita vuosittain erilaisiin työtehtäviin. Toiminnan ytimessä on Pirkanmaan Tanssin Keskuksen kehittämä aluekeskuspalkkakonsepti, jossa toteutuu taiteilijalähtöinen työskentely sekä kestävän taidetyön tukeminen.

Pirkanmaan Tanssin Keskus ylläpitää esitys- ja harjoitustila Liikelaituria. Liikelaituri, 2014 käyttöön otettu galleriamainen tila on pirkanmaalaisen tanssin vapaan kentän sydän. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Tampere-talon ja Tampereen yliopiston välittömässä läheisyydessä. Muunneltava 217 m² tila vahvistaa alueellisesti ja valtakunnallisesti tanssi- ja esitystaiteen vapaan kentän toimintaedellytyksiä ja mahdollistaa monipuolisen esitys- ja kiertuetoiminnan. Vuonna 2017 Liikelaiturille myönnettiin Tanssitaiteen valtionpalkinto.

Pirkanmaan Tanssin Keskus toimi aiemmin nimellä Sisä-Suomen tanssin aluekeskus yhdessä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]