Piripolkka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Piripolkka on Kariston vuonna 2002 julkaisema ja Seppo Jokisen kirjoittama jännitysromaani.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Joukko nuoria juhlii erään kodissa ja juhlaa vauhditetaan huumeilla; talon omistajat tulevat paikalle ja nuoret lentävät pihalle.

Tästä alkaa piinaava kehitys: murtautuminen kahden vanhuksen kotiin josta ryöstetään kaikenlaista, myös auto, ja ajetaan sillä huumepäissä kolari. LIsäksi syttyy tulipalo ja tuota pikaa nuoret ovatkin poliisin hallussa.

Koskinen saa todella ikävän jutun tutkittavaksi, ja siitä kehittyykin siihen asti koukkuisin; asiaa ei helpota että hän on eronnut Raijasta ja yrittää uutta suhdetta erään erityisesti maitotuotteista pitävän naisen kanssa.

Tutkinta vie Koskisen ja Tanja Ruuthin kauas Kainuuseen salaiseen paikkaan jossa narkomaaneja vieroitetaan. Reissu on hukkatyötä tutkinnan kannalta, mutta lumimyrsky ajaa matkalaiset kuopiolaiseen hotelliin säätä pitämään; huoneista on pulaa ja väistämättä he ajautuvat toistensa syliin – ja aloitteen tekijä onkin yllättäen Tanja, ihan silkkaa itsepäisyyttään; hän tuo ilmi että tämä on sitten ainoa kerta. Koskinen on suoraan sanoen hämillään mutta tyytyy asiaan.

Sorvankallio kyllä haistaa tämän ja kertaalleen murisee – mutta ihme kyllä asia jää siihen.

Lopulta kehitys vie syrjäiselle seurakunnan majalle jossa tapahtuu lopullinen kiinniotto.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.