Pikku-Enkelit. Vaarallinen tehtävä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pikku-Enkelit. Vaarallinen tehtävä
D.E.B.S.
Ohjaaja Angela Robinson
Käsikirjoittaja Angela Robinson
Tuottaja Andrea Sperling
Säveltäjä Steven M. Stern
Leikkaaja Angela Robinson
Pääosat Sara Foster
Jordana Brewster
Meagan Good
Devon Aoki
Jill Ritchie
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Samuel Goldwyn Films
Destination Films
Screen Gems
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 25. maaliskuuta 2004
Kesto 91 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 3 500 000 $
Edeltäjä D.E.B.S
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Pikku-Enkelit. Vaarallinen tehtävä (D.E.B.S.) on Angela Robinsonin ohjaama ja käsikirjoittama toimintaelokuva vuodelta 2004. Elokuvan päärooleissa esiintyy Sara Foster, Jordana Brewster, Meagan Good, Devon Aoki ja Jill Ritchie.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljä naisagenttiopiskelijaa ovat valmistumassa salaisesta puolisotilaallisesta akatemiasta nimeltä D.E.B.S. Ryhmä koostuu Max Breweristä (Good), joka pyrkii vetämään aseensa pienimmästäkin syystä sekä Janetista (Ritchie), joka ei halua mitään muuta niin paljon, kuin ansaita natsansa. Ryhmään kuuluu myös ketjutupakoisija ja siveetön Dominique (Aoki) sekä Amy Bradshaw (Foster), joka on epävarma vakoojana olemisesta, vaikka onkin kunniallinen opiskelija ja pääsykokeesta täydet pisteet saanut. Amy on eronnut poikaystävästään Bobby Matthews’tä (Geoff Stults), joka on sisäisen turvallisuuden agentti. Amyn yksityiselämä jää taka-alalle uudelleen ilmitulleen rikollisen Lucy Diamondin (Jordana Brewster) takia, joka sattumalta on aiheena Amyn opinnäytetyössä. D.E.B.S:in päämiehet rouva Petrie (Holland Taylor) ja Mr. Phipps (Michael Clarke Duncan) lähettävät naisnelikon kartoittamaan Lucya, odottaen että he voisivat todistaa tämän rikollisuuden. Mitä he eivät tiedä, on että Lucy on yksinkertaisesti pistetty sokkotreffeille apurinsa ja parhaan ystävänsä Scudin (Jimmi Simpson) toimesta. Sokkotreffien toinen osapuoli on entinen naissalamurhaaja nimeltä Ninotchka Kaprova (Jessica Cauffiel).

Treffit on täydellinen katastrofi, joka päättyy ampumisvälikohtaukseen kun yläilmoissa olevalta agentilta Amylta putoaa rannekoru, jota hän on antamassa takaisin entiselle poikaystävälleen Bobbylle. Lucy pakenee kaaosta ja koska D.E.B.S. seuraa häntä ja nelikko lopulta hajaantuu, Amy törmää Lucy’in. Lucy yrittää hurmata Amyn, joka on hämmästynyt saadessaan tietää että Lucy on lesbo, koska mikään materiaali hänen väitöskirjassaan ei paljasta tätä. Lucy katoaa kun Amyn huomio kiinnittyy toisaalle. Muut agenttiopiskelijat tulevat paikalle, ja he ylistävät Amya, koska hän on ainoa liittovaltion agentti, joka on koskaan kohdannut Lucyn ja jäänyt henkiin. Myöhemmin, Lucy palaa puhumaan Amylle ja pyytää hänet yöllä ulos pitämään hauskaa, ja ottavat ulos sattumalta ilmaantuneen Janetin mukaan, jotta heitä ei löydettäisi. He päätyvät klubille, jossa Janet päätyy Scudin ja Lucy Amyn seuraan. Kaksikko oppii lisää toisistaan, ja kun Lucy havaitsee Amyn kiinnostuksen tätä kohtaan, hän nojaa suutelemaan tätä, mutta järkyttynyt Janet keskeyttää heidät. Lucy vie Amyn ja Janetin takaisin D.E.B.S.:ien kotiin. Janet on närkästynyt, väittäen että Amy rikkoo protokollaa, ja on vaikeuksissa oppia ettei Amy ehkä ole hetero. Amy kiristää hänet hiljaiseksi kertomalla, että voi estää Janetia saamasta natsojaan, jos hän kertoo kenellekään.

Seuraavana päivänä neiti Petrie tapaa Amyn ja ylentää hänet uudeksi ryhmänjohtajaksi, samalla alentaen Maxin kyseisestä virasta. Max on raivoissaan, mutta hänen täytyy seurata Amya, kun he vastaavat Lucyn tekemän pankkiryöstön selvittämisestä joka on parhaillaan käynnissä läheisessä pankissa. Tyttöjen tietämättä Lucy tekee ryöstön pankkiin vain nähdäkseen Amyn uudelleen. Amy löytää Lucyn, he vihdoin suutelevat (Amyn epävarmuudesta huolimatta), ja Lucy pyytää Amya lähtemään hänen kanssaan. Amy kertoo sen olevan ”miljoonan” säännön vastaista, mutta suostuu Lucyn pyyntöön. Muut tytöt löytävät Amyn kravatin ja timantit (joita Lucy aina jättää rikospaikoilleen, tästä timanttia tarkoittava sukunimi Diamond) ja kauhistuvat huomatessaan seinälle spray-maalatun tekstin ”I have the girl” (suomeksi: "Minulla on tyttö"), joka saa muut uskomaan että Amy on kaapattu. Vain Janet tuntuu tietävän tarkalleen, mitä on tapahtunut. Neiti Petrie järjestää valtakunnallisen ajojahdin Amyn löytämiseksi, kun taas Janet yrittää epätoivoisesti pitää Amyn ajan tasalla tilanteesta soittamalla ja lähettämällä viestejä, mutta Amy ei kuule yhtäkään Janetin soittoa tai katso tämän lähettämiä viestejä. Amy kertoo Lucylle unelmastaan olla taidemaalari Barcelonassa. Kun mustasukkainen Ninotchka näkee Lucyn ja Amyn, hän soittaa yhdelle naisagentille nimettömän vihjeen kaksikon sijainnista. D.E.B.S. löytää kaksikon harrastamassa seksiä aiheuttaen Maxille inhoa, minkä jälkeen Dominique, Bobby ja Janet lähtevät pettyneinä. Vaikka Lucy yrittää rauhoitella häntä, Amy palaa nolona D.E.B.S.:iin aikeissaan selittää itse tapahtumat.

Neiti Petrie päättää ajaa Amyn maanpakoon, mutta Max menee väliin ja pyytää että maanpaon sijaan he pelastaisivat Amyn maineen ja siten estäisivät sen ettei D.E.B.S. joutuisi naurunalaiseksi. Samaan aikaan Lucy tekee kaikkensa voittaakseen Amyn takaisin. Hän palauttaa kaiken, mitä on koskaan varastanut ja pyytää Scudilta apua kuokkiakseen D.E.B.S.-opiston päättäjäisjuhlissa, jossa Amy on valittu Vuoden agentiksi. Lucy taistelee tiensä yläkatsomoon, ja tulee juuri ajoissa kuulemaan Amyn päätöspuheen siitä, miten kauheaa oli olla Lucyn vankina. Kun Amyn ja Lucyn katseet kohtaavat, Amy vetäytyy puheestaan ja myöntää, että ne päivät jotka hän vietti Lucyn kanssa olivat elämänsä parhaat, ja sanoo ”So if you may excuse me. I have a date with a devil.” (suomeksi: ”Eli jos suotte anteeksi, minulla on treffit paholaisen kanssa.”) minkä jälkeen hän poistuu lavalta. Hän ja Lucy löytävät toisensa samanlaiselta varastolta kuin missä he ensimmäisen kerran tapasivat ja pari suutelee. Max, Dominique, Janet ja Scud saavat heidät kiinni, ja hetken päästä Max antaa suhteelle hyväksynnän tajutessaan, että hänen paras ystävänsä on rakastunut. He antavat parin mennä ja auttavat Amyn ja Lucyn pakoon harhauttamalla paikalle tulleita Bobbya ja muita. Max ojentaa vihdoin Janetille ansaitsemansa natsat ja Scud pyytää Janetia treffeille, joka suostuu. Lopussa näytetään, kun Lucy on autossa Amyn kanssa, joka nojaa tähän ja pari ajaa umpirakastuneina auringonlaskuun.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sara Foster  … Amy  
 Jordana Brewster  … Lucy  
 Meagan Good  … Max  
 Devon Aoki  … Dominique  
 Jill Ritchie  … Janet  
 Geoff Stults  … Bobby  
 Jimmi Simpson  … Scud  
 Jessica Cauffiel  … Ninotchka  
 Christina Kirk  … Madeleine  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.