Piet Sielck

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Piet Sielck

20140608 Gelsenkirchen RockHard 0093.jpg

Syntynyt 14. marraskuuta 1963
Kotoisin Saksan lippu Hampuri, Saksa
Tyylilajit power metal
Ammatit muusikko, tuottaja
Soittimet kitara, laulu
Yhtyeet Iron Savior, Savage Circus
MusicBrainz

Piet Sielck (s. 14. marraskuuta 1963) on saksalainen kitaristi ja laulaja. Hän soittaa power metal -yhtyeissä Iron Savior ja Savage Circus. Lisäksi Sielck omistaa Powerhouse-studion Hampurissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sielck aloitti pianonsoiton kahdeksanvuotiaana. Kymmenen vuoden iässä hän siirtyi soittamaan ensin bassoa ja myöhemmin kitaraa.

Sielckin ensimmäinen yhtye oli hänen Kai Hansenin kanssa perustamansa Gentry. Vuonna 1982 Sielck lähti yhtyeestä ja työskenteli ensin teknikkona ja matkusti sen jälkeen vuodeksi Los Angelesiin. Palattuaan Yhdysvalloista hän aloitti uransa musiikkituottajana. Ensimmäinen albumi, jonka parissa hän työskenteli oli Heading for Tomorrow. Kyseessä oli hänen vanhan ystävänsä Kai Hansenin yhtyeen, Gamma Rayn, esikoisalbumi. Gamma Rayn lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä myös mm. Uriah Heepin, Saxonin ja Blind Guardianin kanssa.

Vuonna 1996 Sielck perusti oman yhtyeensä, Iron Saviorin. Yhtyeessä olivat mukana myös Kai Hansen ja Blind Guardianin sen aikainen rumpali Thomen Stauch. Stauch ja Hansen jättivät Iron Saviorin myöhemmin, mutta yhtye on edelleen olemassa.

Vuonna 2004 Sielck liittyi Thomen Stauchin uuteen Savage Circus -yhtyeeseen.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iron Savior[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Savage Circus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.