Pienlainayhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Pienlainayhdistys ry oli 2007-2013 valtakunnallisesti toiminut yhdistys, jonka päätavoitteena oli kehittää hyvää luotonantotapaa.

Vuonna 2007 hallituksen puheenjohtajana toimi Jorma Jokela. 19. elokuuta 2008 lähtien yhdistyksen toiminnanjohtaja toimi Kari Kuusisto.

Yhdistys perustettiin tarpeesta lisätä kuluttajien ja eri sidosryhmien tietoutta pienlainatoiminnasta sekä halusta edistää pienlainayhteisöjen toimintaedellytyksiä. Yhdistyksen tehtäviä ovat myös yhteiskuntasuhteiden hoitaminen sekä alan yleisen arvostuksen lisääminen.

Yhdistykseen kohdistui kritiikkiä, koska kaikki suurimmat pikavippialan yrittäjät eivät siihen liittyneet. Kriitikoiden mukaan alan itsesääntelymekanismi ylilyöntitapauksissa ei toiminut, mikäli merkittävä osa alan yrittäjistä ei järjestäytynyt.

Pienlainayhdistys lopetti toimintansa 2013. Toiminnanjohtaja Kuusiston mukaan pikavippien tarina oli loppu. Taustalla oli lakimuutos, jonka nähtiin vaikeuttavan pienlainojen myöntämistä huomattavasti.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.