Philosophie Magazin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Philosophie Magazin
Perustettu 2011
Päätoimittaja Wolfram Eilenberger
Kotimaa Saksa
Ilmestymistiheys 10 numeroa vuodessa
Kieli saksa
Philosophie Magazin

Philosophie Magazin on saksalainen aikakausjulkaisu, jonka aihepiiriä ovat filosofiset, yhteiskunnalliset, poliittiset ja elämismaailmaan liittyvät teemat. Lehden päätoimittaja on filosofi, toimittaja ja kirjailija Svenja Flaßpöhler. Lehden on perustanut Fabrice Gerschel, joka julkaisee ranskalaista kuukausijulkaisua Philosophie Magazine.[1] Saksalaisella sisarlehdellä on oma toimitus, joka sijaitsee Berliinissä ja jota julkaisee Philomagazin Verlag. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi 16. marraskuuta 2011, ja sen painos oli 100 000 kappaletta[2].

Lehden tavoitteena on välittää filosofista ajattelua myös yliopistojen ammattipiirien ulkopuolelle, suurelle yleisölle,[3] ja herättää keskustelua. Lehti julkaisee haastattelujen, henkilökuvien ja reportaasien ohella joka numerossa yhden keskeisen filosofisen ajattelijan esittelyn.

Ensimmäisessä numerossa Julian Assange ja Peter Singer keskustelevat siitä, miten maailman voitaisiin pelastaa. Muita aiheita ovat esimerkiksi Aristoteleen draamateorian ajankohtaisuus ja lasten saanti tai hankkiminen nykyaikana.[3] Lehden ensimmäinen päätoimittaja oli filosofi Wolfram Eilenberger ja apulaispäätoimittaja Svenja Flaßpöhler.

Kun saksalaislehdet arvioivat uutta lehteä, kysyttiin mitä filosofiasta jää käteen, kun se näin liudennetaan. Arvioissa edellytettiin lehdeltä enemmän rohkeutta, jotta se poikkeaisi muiden lehtien kulttuurisivuista.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Philomag.com. (ranskaksi)
  2. Kress.de. (saksaksi)
  3. a b c Becker, Leena: Filosofia antaa apua arkeen. Helsingin Sanomat 10.1.2012, s. C 1.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.