Peter Canavan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peter Canavan nostamassa arvostettua Sam Maguiren maljaa

Peter Canavan, (iiriksi Peadar Ó Ceannubháin, s. 9. huhtikuuta 1971 Ballygawley, Tyronen kreivikunta, Pohjois-Irlanti) on entinen gaelilaisen jalkapallon hyökkääjäpelaaja. Hänestä on jopa liikanimi "Peter the Great" (Pietari Suuri). Hän on ollut kapteenina ja maalintekijänä ratkaisemassa mestaruuksia Tyronen kreivikunnan joukkueelle. Nykyään hän on lajin valmentaja ja asiantuntija.

Peliura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikuisurallaan Peter Canavan pääsi Tyronen kanssa yleisirlantilaisen gaelilaisen jalkapalloilun finaaliin 1995, jolloin Dublinin kreivikunnan joukkue voitti niukasti lajin laskutavan mukaan 1–10 vastaan 0–12. Seuraavana vuonna hänestä tuli joukkueen kapteeni, mutta hänelle tuli nilkkamurtuma, minkä arveltiin haittaavan hänen peliään useita vuosia[1].

Vuosina 1998 Canavan pelasi kansainvälisten sääntöjen otteluita Australiassa, jossa hänen pelinsä oli tehokasta ja häntä ylistettiin, mutta hän joutui myös ulosajoon kentällä tappelun vuoksi. Canavanilla oli muutenkin jossain määrin kielteinen maine ulosajojen vuoksi[2].

Tyronen mestaruusvuodet 2003 ja 2005 olivat Canavanin menestyksekkäimpiä pelaajaurallaan. Hän aloitti valmennuksen vuonna 2011.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tyrone can maintain progress BBC Sport. 21.7.2002. Viitattu 23.8.2020 (englanniksi).
  2. Jerome Quinn: My end of season awards BBC News. 26.9.2001. Viitattu 23.8.2020 (englanniksi).
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Peter Canavan
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.