Pete Wentz

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pete Wentz

Peter "Pete" Lewis Kingston Wentz III (s. 5. kesäkuuta 1979 Wilmette, Illinois) on yhdysvaltalaisen pop-punkyhtye Fall Out Boyn taustalaulaja, sanoittaja ja basisti.

Ura musiikin parissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wentz on myös perustanut levy-yhtiön nimeltä Decaydance Records, jolle levyttävät mm. Panic! At the Disco, Gym Class Heroes, October Fall, Cobra Starship, Lifetime ja The Cab. Hänen entisen yhtyeensä nimi oli Arma Angelus. Clandestine Industriesin, Decaydance Recordsin ja Bartskull Filmsin logo "the Batskull" on tatuoitu Wentzin alavatsaan. Pete Wentz ja Fall Out Boy esiintyi myös useaan otteeseen Tunteet Pelissä (One Tree Hill) -sarjan 3. tuotantokaudella.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helmikuussa 2005 Wentz yritti itsemurhaa lääkkeillä ja vietti viikon sairaalassa tapahtumien jälkeen. Myöhemmin hän kommentoi itsemurhayritystään: "Eristin itseäni yhä enemmän ja enemmän. Ja mitä enemmän eristin itseäni, sitä yksinäisemmäksi tunsin itseni. En nukkunut ollenkaan. Halusin vain sulkea pääni pois päältä, halusin vain lopettaa asioiden ajattelemisen kokonaan." Pian Wentzin itsemurhayrityksestä kirjoitettiin laulu "7 Minutes In Heaven" ja se julkaistiin Fall Out Boyn levyllä From Under The Cork Tree. Wentz muutti tapahtuman jälkeen takaisin kotiin vanhempiensa luokse.

Petellä on todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Pete on kirjoittanut kirjan The Boy With the Thorn In His Side, joka perustuu hänen lapsena näkemiinsä painajaisiin. Petellä on myös toinenkin oma yritys nimeltään Clandestine Industries joka myy mm. vaatteita.

Maaliskuussa 2006 Wentzin alastonkuvat levisivät nettiin LiveJournal juorulehden nettisivuille. Fall Out Boyn nettisivulla hän kertoi: "Voituani pahoin tästä asiasta noin 24 tunnin ajan, olen valmis nauramaan asialle." Fall Out Boyn "This Ain't a Scene It's an Arms Race" - musiikkivideossa vihjaillaan näihin tapahtumiin.

Wentz avasi oman yökerhonsa Angels&Kings:n ovet 30. elokuuta 2007. Wentz on biseksuaali.

Wentz ja laulaja Ashlee Simpson (nyk. Simpson-Wentz) alkoivat seurustella syksyllä 2006. Wentz avautui parisuhteestaan InTouch-lehdelle kertoen Ashlee Simpsonista: "En ole koskaan tavannut ihmistä joka saa minut tuntemaan kuten hän." Wentz ja Simpson menivät kihloihin huhtikuussa 2008, ja avioituivat 18. toukokuuta 2008.[1] Heillä on yksi lapsi, poika Bronx Mowgli Wentz (s. 20. marraskuuta 2008).[2] Pari kuitenkin erosi marraskuussa 2011. Simpson jätti erohakemuksen helmikuussa sovittamattomiin erimielisyyksiin vedoten. Lopullinen eropäivämäärä oli 22. marraskuuta. Nykyään Wentz seurustelee mallina työskentelevän Meagan Camperin kanssa. Syyskuussa 2014 Camper synnytti parin ensimmäisen yhteisen lapsen, Saint Laszlo Wentzin.

Pete on avannut huhtikuun lopulla oman punk-kauneussalongin. Salonki on hänen kotikaupungissaan, Chicagossa, ja sen nimi on The Clandestine Industries Salon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]