Perrigo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perrigo
Osake NYSE: PRGO
TASEPRGO
ISIN IE00BGH1M568
Toimiala lääketeollisuus
Kotisivu perrigo.com

Perrigo on alun perin yhdysvaltalainen lääketeollisuuden yritys, joka valmistaa rinnakkaislääkkeitä ja käsikauppatuotteita.

Perrigo on yksi maailman suurimmista käsikauppatuotteiden valmistajista, ja se valmistaa käsikauppatuotteita kauppojen omin merkein (private label / store brand) Yhdysvaltojen suurille myös lääkkeitä myyville vähittäiskaupoille. Yritys valmistaa myös eläinten lääkkeitä. Perrigo keskittyy iholle levitettäviin geneerisiin lääkkeisiin (topicals). Yrityksen pääkonttori on Irlannissa, mikä mahdollistaa matalamman yritysveroprosentin. Yritystä kuitenkin tosiasiallisesti johdetaan Michiganin osavaltion Alleganissa sijaitsevasta konttorista. Yrityksen osake on listattu New Yorkin ja Tel Avivin pörsseissä.

Perrigon toimitusjohtaja oli Joseph Papa kevääseen 2016 asti, kunnes hän siirtyi Valeantin johtoon. Uudeksi toimitusjohtajaksi tuli nykyinen pitkään yrityksessä työskennellyt John T. Hendrickson, joka nimitettiin tehtävään 25. huhtikuuta[1]. Yritys on perustettu vuonna 1887 Yhdysvalloissa, ja siihen on sulautunut vuosien varrella useita yrityksiä. Perrigon liikevaihto oli 4,17 miljardia dollaria vuonna 2014. Työntekijöitä yrityksellä on yli 13 000. Lääkevalmistaja Mylan yritti ostaa Perrigon 29 miljardilla dollarilla vuonna 2015[2], mutta yritysjohto ja myöhemmin osakkeenomistajat hylkäsivät yrityskaupan.

Perrigo oli Forbesin maailman innovatiivisimpien yritysten listalla sijalla 40.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]