Percy Roycroft Lowe

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Percy Roycroft Lowe (2. tammikuuta 1870 Stamford, Lincolnshire18. elokuuta 1948) oli englantilainen kirurgi ja lintutieteilijä.

Lowe opiskeli lääketiedettä Jesus Collegessa Cambridgessa. Hän palveli siviililääkärinä toisessa buurisodassa ja Etelä-Afrikassa ollessaan hän kiinnostui lintutieteestä. Palattuaan Englantiin hän ryhtyi Sir Frederic Johnstonen yksityislääkäriksi. Tässä ammatissa hän pääsi osallistumaan kuudelle Karibianristeilylle työantajansa kanssa.[1] Ensimmäisessä maailmansodassa hän toimi lääkintäupseerina sairaankuljetuslaivassa Välimerellä.

Lowe työskenteli Kiinassa Dorothea Baten kanssa strutsifossiilien parissa.

Marraskuussa 1919 Lowe seurasi virassa William Robert Ogilvie-Grant Natural History Museumin lintuosaston intendenttinä ja jäi eläkkeelle 65-vuotispäivänään 1935. Hänen tilalleen astui Norman Boyd Kinnear.

Lowe oli Bulletin of the British Ornithologists' Clubin toimittaja 1920–1925 ja British Ornithologists' Unionin (BOU) puheenjohtaja 1938–1943. Vuonna 1939 hänet äänestettiin Royal Australasian Ornithologists Unionin kirjeenvaihtajajäseneksi.

Lowe kuvaili ja nimesi muun muassa jemeninpyyn (Alectoris philbyi) 1934.[2] Lowen kunniaksi on nimetty malawinrusorinta (Sheppardia lowei).[3]

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • A naturalist on desert islands (1911)
  • Struthious remains from China and Mongolia : with descriptions of Struthio wimani, Struthio anderssoni and Struthio mongolicus, spp. nov. lisänä: Note on remains of carinate birds, Dorothea M. A. Bate (Geological Survey of China, 1931).[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]