Pepinin piirikunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pepinin piirikunta
Pepinin piirikunta Wisconsinin kartalla
Pepinin piirikunta Wisconsinin kartalla
Hallintokeskus Durand
Perustettu 1858
Pinta-ala
 – kokonaispinta-ala 645 km² km²
 – josta vettä 44 km² km² 
Väkiluku (2010) 7 469
 – Tiheys 12 as./km²
Aikavyöhyke UTC-6
Pepinin piirikuntaa Durandin länsipuolella.

Pepinin piirikunta on Yhdysvaltain Wisconsinin osavaltiossa sijaitseva piirikunta. Sen hallinnollinen keskus on Durand. Pepin tunnetaan kirjailija Laura Ingalls Wilderin synnyinpaikkana.

Pepin kuuluu Wisconsinin vähäväkisimpiin piirikuntiin. Se sijaitsee osavaltionsa länsiosassa ja rajoittuu lounaassa Minnesotan osavaltioon. Pepin perustettiin vuonna 1858, sen alue lohkaistiin Dunnin piirikunnasta. Nimensä piirikunta sai ranskalaisten konkistadorien Pierre ja Jean Pepin du Chardonnetsin mukaan.

Mississippin sivujoki Chippewa River virtaa Pepinin piirikunnan halki.

Pepinin naapuripiirikunnat pohjoisesta myötäpäivään ovat Dunn County, Eau Claire County, Buffalo County, Wabasha County (Minnesota), Goodhue County (Minnesota) ja Pierce County.

Pepinin väkiluku oli vuonna 1860 noin 2 400, josta se kasvoi vuosisadan vaihteeseen mennessä noin kahdeksaan tuhanteen. Sen jälkeen piirikunnan väkiluku on pysynyt verraten vakaana runsaassa seitsemässä tuhannessa asukkaassa. Vuonna 2014 piirikunnan väkiluvuksi arvioitiin 7 335 asukasta.[1]

Pepinin piirikunnan alueella sijaitsee kahdeksan kaupunkia: Albany, Durand, Frankfort, Lima, Pepin, Stockholm, Waterville ja Waubeek.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]