Pellonpuiston peruskoulu

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Pellonpuiston koulu)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pellonpuiston koulu
Pellonpuiston peruskoulu kesäkuussa 2020.
Pellonpuiston peruskoulu kesäkuussa 2020.
Sijainti Opintie 4, Huittinen
Koordinaatit 61°10.97′N, 22°41.46′E
Tyyppi yläkoulu
Rehtori Mari Westerberg
Luokat 7–9
Oppilaita n. 290 (2021)[1]
Verkkosivut

Pellonpuiston peruskoulu on Huittisten kaupungissa toimiva 7–9-luokkalaisille tarkoitettu oppilaitos.[2] Vuonna 2021 koulussa oli noin 290 oppilasta.[1] Opettajia koulussa on noin 30, joista musiikin ja liikunnan opettajat opettavat myös lukiossa. Koulun rehtorina toimii Mari Westerberg. Koulussa toimii myös muuta henkilökuntaa: neljä koulunkäyntiohjaajaa, kaksi laitoshuoltajaa, kolme kokkia, kiinteistönhoitaja, koulusihteeri, koulutsemppari, koulukuraattori sekä terveydenhoitaja.[3]

Pellonpuiston koulu toimi Huittisten ja Vampulan kuntien yhteisenä yläkouluna jo ennen kuntaliitosta vuonna 2009.

Rakennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulurakennus on saatu valmiiksi vuonna 1968, mutta sen jälkeen sitä on saneerattu. Koulu koostuu kahdesta rakennuksesta: A- ja B-puolesta. A-puolen remontti valmistui vuonna 2005 ja B-puolen remontti 2008. Pellonpuistolla ja Lauttakylän lukiolla on myös yhteisiä luokkia lukion tiloissa. Muun muassa liikuntatunteja pidetään lukion liikuntasalissa, uimahallissa, liikuntahalli Tahto-areenalla sekä urheilukentällä ja jäähallissa. Juhlat pidetään useasti Risto Ryti -salissa Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla.

Opetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 7. luokalla 30 h pakollisia aineita ja 2 h valinnaista saksaa.
  • 8. luokalla 24 h pakollisia ja 6 h valinnaisia aineita.
  • 9. luokalla 23 h pakollisia ja 7 h valinnaisia aineita.

Valinnaisaineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pellonpuistossa, niin kuin muissakin kouluissa, on mahdollista valita kieliä sekä muita valinnaisaineita 8- ja 9-luokille.

Kielivalinnat: Kaikki lukevat pakollisena englantia ja ruotsia. Vapaaehtoisena kielenä Pellonpuistossa saa valita ruotsin, saksan, ranskan, venäjän tai espanjan. Muut valinnat: liikunta, musiikki, tekninen- tai tekstiilikäsityö, kuvataide, kotitalous, lakitieto, sisustuskurssi, digikuvaus, logiikkapelit, mahdollisuus opiskella kotitaloutta ruotsiksi tai englanniksi.

Comenius-hanke[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Comenius on EU:n rahoittama hanke, joka on suunnattu nuorille poistamaan ennakkoluuloja. Se opettaa nuorille myös kansainvälisyyttä. Hanke käynnistyi Pellonpuiston koulussa syksyllä 2010 ja ryhmässä työskenteli 20 oppilasta. Pellonpuiston koulun yhteistyömaat ovat Niegowa (Puola), Budapest (Unkari), Ceuta (Espanja), Trnava (Slovakia) ja Aydin (Turkki).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Perusopetuksen oppilaitokset (Valitse opetuksen järjestäjäksi Huittisten kaupunki) Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen. Viitattu 15.3.2023.
  2. Pellonpuiston koulu Huittisten kaupunki. Viitattu 15.3.2023.
  3. Yhteystiedot Huittisten kaupunki. Viitattu 15.3.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]