Peg Entwistle

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peg Entwistle

Lillian Millicent ”Peg” Entwistle (5. helmikuuta 1908 Port Talbot, Wales16. syyskuuta 1932, Hollywood, Los Angeles, Yhdysvallat) oli englantilainen näyttelijä. Hän teki itsemurhan hyppäämällä Hollywood-kyltin H-kirjaimen päältä vuonna 1932.

Entwistle muutti leski-isänsä kanssa Walesista New Yorkiin vuonna 1922. Hän kärsi masennuksesta isänsä kuoltua auto-onnettomuudessa. Entwistle kuitenkin unelmoi viihdyttäjän urasta ja pyrki määrätietoisesti haaveeseensa. Hän teki teatteridebyyttinsä repertoaariteatterissa Bostonissa 17-vuotiaana näytelmässä Hamlet. Myöhemmin Entwistle pääsi myös sivuosaan kahteen Broadway-näytelmään.

Entwistle solmi vuonna 1927 näyttelijä Robert Keithin kanssa avioliiton, joka kesti kaksi vuotta.[1]

Suuri lama iski pahasti Broadwayhin, eikä yleisöllä ollut enää varaa käydä katsomassa kalliita näytelmiä. Entwistlen viimeisimmät näytelmät olivat pahoja floppeja. Hän päätti muuttaa Hollywoodiin, sillä elokuvateollisuus kukoisti. Hänen ainoaksi elokuvakseen jäi pahasti kriitikoiden kynsiin jäänyt Thirteen Women. Tämän jälkeen RKO-elokuvayhtiö ei uudistanut Entwistlen sopimusta. Hän jatkoi haaveitaan elokuvanäyttelijän urasta ja kävi useissa valintatilaisuuksissa, muttei saanut lisää rooleja. Vain viisi kuukautta Hollywoodiin saapumisensa jälkeen hän oli menettänyt itsetuntonsa ja rahansa.

16. syyskuuta 1932 Entwistlen masennus oli saavuttanut huippunsa. Hän lähti juopuneena setänsä asunnosta, jossa asui, sanoen sedälleen kävelevänsä läheiseen alkoholiliikkeeseen. Entwistle ei kuitenkaan mennyt kauppaan vaan Hollywood-kyltille Mount Leelle. Hän kiipesi huoltotikkaita pitkin H-kirjaimen päälle ja hyppäsi kuolemaansa. Hänen ruumiinsa löydettiin vasta kahden päivän kuluttua.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.