Pauli Suhonen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pauli Juhani Suhonen (16. tammikuuta 1912 Helsinki[1]9. helmikuuta 1994 Kouvola) oli suomalainen lääkäri ja kirjailija. Hän käytti kirjailijana nimimerkkejä Pauli Marras ja T. Marras.

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhosen vanhemmat olivat Pekka Suhonen ja Olga Henrika Lehto ja puoliso vuodesta 1947 sairaanhoitaja Salme Annikki Karjalainen. Suhonen pääsi ylioppilaaksi Helsingin suomalaisesta lyseosta 1933 ja valmistui lääketieteen kandidaatiksi 1937 ja lääketieteen lisensiaatiksi 1943. Kirurgiaan hän erikoistui 1957. Suhonen työskenteli uransa alkuvuosina sekä yksityislääkärinä että kunnanlääkärinä ja vt. rautatielääkärinä. Vuodesta 1958 hän toimi Nurmeksen seudun sairaalan johtajana. Sodissa Suhonen oli joukkueenjohtaja ja pataljoonan ja rykmentin lääkäri, sotilasarvoltaan hän oli lääkintäkapteeni (1942).[1]

Kirjallinen tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhonen kirjoitti nimimerkillä T. Marras lääkäripiireissä tapahtuvan salapoliisiromaanin Tohtori Kaarretin tapaus sekä nimimerkillä Pauli Marras talvi- ja jatkosodan kokemuksiinsa perustuvan muistelmateoksen Rintamalääkärinä kuoleman linjoilla.

  • Tohtori Kaarretin tapaus: salapoliisiromaani, Salamasarja 1. Gummerus 1953
  • Rintamalääkärinä kuoleman linjoilla. WSOY 1968

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Juhani Kirpilä, Sisko Motti, Anna-Marja Oksa (toim.): Suomen lääkärit 1962, s. 633. Helsinki: Suomen Lääkäriliitto, 1963.