Pati Patni Aur Woh (vuoden 2019 elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pati Patni Aur Woh
Ohjaaja Mudassar Aziz
Käsikirjoittaja Mudassar Aziz
Tuottaja
Säveltäjä
Kuvaaja Chirantan Das
Leikkaaja Ninad Khanolkar
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Intia
Tuotantoyhtiö T-Series
Ensi-ilta 6. joulukuuta 2019
Kesto 126 min
Alkuperäiskieli hindi
Aiheesta muualla
IMDb

Pati Patni Aur Woh (suomeksi ”Aviomies, vaimo ja ’hän’”) on vuonna 2019 ensi-iltansa saanut intialainen hindinkielinen romanttinen komediaelokuva, jonka on ohjannut Mudassar Aziz. Se on uudelleenfilmatisointi samannimisestä elokuvasta vuodelta 1978.[1] Päärooleja näyttelevät Kartik Aaryan, Bhumi Pednekar ja Ananya Panday. Aparshakti Khurana, Rajesh Sharma, Manu Rishi ja Sunny Singh näyttelevät sivurooleja ja Kriti Sanon tekee erikoisesiintymisen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abhinav ”Chintu” Tyagi on tavallinen keskiluokkainen mies Kanpurista ja julkisten töiden osaston hallituksen insinööri. Hän on mennyt naimisiin Vedika Tripathin, lucknowilaisen fysiikanopettajan kanssa. Chintu on onnellinen, mutta häntä häiriköivät kontrolloivat vanhemmat, jotka kärttävät lapsenlasta, ja Vedika, joka haluaa muuttaa suureen kaupunkiin.

Jokapäiväiseen elämäänsä kyllästynyt Chintu saa lohtua Tapasya Singhistä, muotisuunnittelijaksi pyrkivästä delhiläisestä, joka on hänen pomonsa sukulainen ja tuli valitsemaan tonttia muotibisneksensä aloittamiseksi. Chintu huomaa vetovoiman ja päättää nauttia elämästään. Hän valehtelee Tapasyalle, että Vedikalla on suhde Rakesh Yadavin kanssa, joka on itse asiassa hänen luokkansa oppilas.

Chintu käy treffeillä Tapasyan kanssa ja vaikka hän yrittää vältellä Vedikaa, tämä näkee heidät vihdoin yhdessä eräänä päivänä. Vedika pitää kuitenkin uskottomuuden omana tietonaan ja kuuntelee hänen valheitaan. Vedika osallistuu Kanupriyan häihin, missä hän tapaa entisen poikaystävänsä Durgesh ”Doga” Kanojian, paikallisen pahan pojan, jonka hän oli jättänyt Chintun vuoksi. Molemmat päättävät lähteä maasta. Samaan aikaan Chintu menee Tapasyan kotiin Delhiin ja tapaa tämän ystäviä. He menevät yökerhoon juhlimaan; Tapasya viettelee humalassa olevan Chintun ja on valmis suutelemaan häntä, mutta omatunto pidättelee Chintua.

Chintu tajuaa tehneensä väärin Vedikaa kohtaan, mutta on liian myöhäistä, kun tämä kertoo tietävänsä hänen uskottomuudestaan ja jättävänsä hänet. Chintu ymmärtää kuinka paljon hän rakastaa Vedikaa. Hämmentyneenä Chintu vierailee Vedikan vanhempien luona parhaan ystävänsä Fahimin kanssa, mutta hänen vanhempansa antavat heille kirjeen, jossa hän ilmoittaa paenneensa Dogan kanssa. Dogan matkatoimistossa Chintu ja Fahim joutuvat Dogan kätyreiden mukiloimiksi. Kun Chintu vierailee Tapasyan luona ja varoittaa tätä, ettei tämä voi ottaa Vedikan paikkaa, Tapasya kysyy häneltä, miksi hän päättää olla onneton, kun tämä on hänen käytettävissään. Raivoissaan humalassa Chintu hajottaa Dogan myymälän ja hänet pidätetään, mutta Fahim maksaa hänen takuunsa.

Eräänä aamuna Rakesh saapuu Fahimin kanssa löytääkseen masentuneen Chintun kotoa ja ilmoittaa hänelle, että Vedika lähtee Kanadaan lopullisesti. He kolme ryntäävät Lucknowin lentokentälle Chintun perhe ja poliisi kannoillaan. Chintu löytää lentokentältä Vedikan, Tapasyan ja Dogan. Tapasya päästää hänet vähemmällä sanomalla, että ei lyö häntä, vaikka kuinka haluaisi, koska hän ei ylittänyt rajaa hänen kanssaan Delhissä. Chintu saa selville, että Doga on matkalla Kanadaan ja että tämä oli Dogan suunnitelma saada hänet ymmärtämään Vedikan arvo. Vedika antaa hänelle anteeksi ja he sopivat.

Lopulta toinen tyttö, Neha Khanna, tulee Chintun toimistoon; aluksi Chintu tuijottaa häntä, mutta hillitsee itsensä. Kun Neha menee ulos ovesta, Chintu huutaa hänen nimeään, kun hän kutsuu tätä ”oudoksi” itsekseen.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kartik Aaryan  Abhinav ”Chintu” Tyagi  
 Bhumi Pednekar  Vedika Tyagi (o.s. Tripathi)  
 Ananya Panday  Tapasya Singh  
 Aparshakti Khurana  Fahim Abdul Rizvi  
 Manu Rishi  tarkastaja Mukhtar Singh  
 Rajesh Sharma  Prem Tripathi  
 K. K. Raina  Arvind Tyagi  
 Navni Parihar  Kusum Tyagi  
 Neeraj Sood  Brijesh Kumar Pandey  
 Geeta Agarwal Sharma  Hemlata Tripathi  
 Shubham Kumar  Rakesh Yadav  
 Sunny Singh  Durgesh ”Doga” Kanojia  
 Kriti Sanon  Neha Khanna  
 Jimmy Shergill  kertoja  

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NroNimiSanatSävelLaulaja(t)Kesto
1.”Dheeme Dheeme”Mellow D, Tanishk Bagchi, Tony KakkarTanishk Bagchi, Tony KakkarNeha Kakkar, Tony Kakkar2.57
2.”Ankhiyon Se Goli Mare”Shabbir AhmedTanishk BagchiMika Singh, Tulsi Kumar3.26
3.”Dilbara”Navi FerozpurwalaSachet-ParamparaSachet Tandon, Parampara Thakur4.07
4.”Tu Hi Yaar Mera”KumaarRochak KohliArijit Singh, Neha Kakkar3.20
5.”Dilbara” (Version 2) Navi FerozpurwalaSachet-ParamaparaB Praak4.08
6.”Ankhiyon Se Goli Maare Returns”Shabbir AhmedLijo George-DJ ChetasDev Negi, Asees Kaur3.39
21.36

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Box Office India julisti Pati Patni Aur Wohin ”hitiksi”.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ghosh, Samrudhi: Pati Patni Aur Woh was terribly misogynistic. Will the Kartik Aaryan remake fix mistakes of original? Hindustan Times. 1.8.2020. Viitattu 22.8.2021. (englanniksi)
  2. Pati Patni Aur Woh Box Office India. Viitattu 22.8.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]