PastoriPike

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
PastoriPike
Syntynyt 30. elokuuta 1987 (ikä 30)
Kotoisin Helsinki
Aktiivisena 2009–
Tyylilajit pop, rap, R'n'B
Laulukieli suomi
Yhtyeet PSRT
Levy-yhtiöt Soundbite Records (2009-)
Tasoi Records (2016-)

PastoriPike (oikealta nimeltään Pierlin Mpaka Makumbu, s. 30. elokuuta 1987) on suomalainen rap-artisti. Pike tuli tunnetuksi kristillisen PSRT (ent. Pastorit) -rapyhtyeen kautta.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pike aloitti räppäämisen ystäviensä Joonatan Palmin ja Prinssi Jusufin kanssa kristillisessä PSRT -rapyhtyeessä. Pastorit aloitti toimintansa vuonna 2009 ja julkaisi Soundbite Records -levy-yhtiön kautta kuuden vuoden aikana kolme albumia: PASTORIT EP (2011), On Tules (2012) ja Vuorten Läpi (2014). Tammikuussa 2016 Pastorit siirtyivät tauolle. Tällä hetkellä Pike, Joonatan ja Jusuf ovat keskittyneet omiin soolouriinsa. Pastorit ovat tehneet yhteistyötä suomalaisten rap-artistien, muun muassa Mikael Gabrielin ja Mustan Barbaarin kanssa. Pastorit ovat tulleet kolmannelle sijalle gospelmusiikin SM-kilpailuissa.

PastoriPike on tunnettu räjähtävänä ja karismaattisena live-esiintyjänä, ja hän onkin kiertänyt viime aikoina isoja keikka- ja festarilavoja yhdessä muun muassa Mikael Gabrielin kanssa.

Pike julkaisi ensimmäisen sinkkunsa BULIFLEIM 9. marraskuuta 2016, singlellä esiintyy myös VilleGalle. Toisen singlensä Musta Vyö hän julkaisi 31. maaliskuuta 2017. 17. toukokuuta 2017 Pike julkaisi levynsä AITO G, levyllä esiintyy muunmuassa Gracias, Mikael Gabriel sekä Musta Barbaari

Pikellä on oma "Hullutyyli" vaatemallisto, johon kuuluu hänen suunnittelemia huppareita sekä t-paitoja.

Pikellä on nykyisestä avioliitostaan kaksi lasta.