Pasi Turunen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pasi Turunen (s. 1966) on suomalaisen evankelisen Patmos Lähetyssäätiön radiotoimittaja ja teologian maisteri. Patmos Lähetyssäätiö on yhteiskristillinen lähetys- ja kehitysapujärjestö. Turunen toimii raamatunopettajana Kristillisessä Mediakeskuksessa (Studio24), joka on Patmos Lähetyssäätiön mediatoiminnan keskus ja hän on työskennellyt Patmoksen radiotoimittajana vuodesta 1990 lähtien. Hänen ohjelmiaan kuullaan mm. Radio Deissä. Turunen on myös yksi Aito avioliitto -yhdistyksen perustajista.[1]

Toimittajana, opettajana ja kirjailijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pasi Turunen on kirjoittanut useita kirjoja. Vartiotorni - Valtakunta uudessa valossa (Kuva ja Sana, 1995 / 2006 2.p.) tarkastelee Jehovan todistajia kriittisesti. Turunen on kirjoittanut myös vihkosen Homoseksualismi - Rakkautta ja Rajoja (Kuva ja Sana, 2002), jossa hän käsittelee kriittisesti parisuhdelakia. Hän on toimittanut yhdessä Petri Mäkilän kanssa Raamatun arvovaltaa käsittelevän teoksen Jumalan Sana ja kirjoitti Uskon puolesta -teoksen (Kuva ja Sana, 2011). Turunen korostaa kirjoituksissaan ja puheissaan sitoutumista historiallisissa uskontunnustuksissa muotoiltuun klassiseen kristinuskon tulkintaan.

Turunen osallistui keskustelijana Yle TV2:n Ajankohtaisen kakkosen homoiltaan lokakuussa 2010. Homoilta-ohjelma herätti julkisuudessa runsaasti keskustelua ja sittemmin ohjelma valittiin Vuoden journalistiseksi teoksi.

Hartauskirjoitusten ja -puheiden lisäksi Turunen ottaa omilla verkkosivuillaan kantaa kristinuskoa koskeviin teologisiin, filosofisiin ja eettisiin kysymyksiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sutinen, Teija: Sukupuolineutraali avioliittolaki ei ollutkaan loppuunkäsitelty – torstaina eduskunta väittelee aloitteesta, jolla se halutaan kumoon Helsingin Sanomat. 7.9.2016. Helsinki: Sanoma Media Finland. Viitattu 12.9.2016.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.