Pasi Pennanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pasi Pennanen on suomalainen autosuunnittelija ja keksijä, joka on työskennellyt suunnittelijana Jaguarilla[1] ja kehittänyt Toroidion-sähköauton[2].

Pennanen suoritti Master of Arts -tutkinnon automuotoilussa Lontoon Royal College of Art -oppilaitoksessa 1997. Jaguarin lisäksi hän on tehnyt autosuunnittelua Zagatolle ja Hondalle sekä muotoillut muun muassa Sisu Defence -sotilaskulkuneuvoja.[3]

Vuonna 2016 Pennanen sai Ornamo-palkinnon.[4] Sen perusteluissa sanotaan:[3]

»Pennanen on tehnyt jo yli 15 vuotta uraauurtavaa työtä automuotoilun parissa. Hänen työnsä Raaseporissa valmistetun Toroidion-sähköauton pääsuunnittelijana on erityisen ajankohtaista nyt, kun autoteollisuus etsii tulevaisuuden ratkaisuja päästöttömien autojen massatuotantoon. Pennasen menestyksekäs työ kansainvälisessä autobisneksessä on hyvä esimerkki vastuullisen ja kestäviin arvoihin pohjaavan suomalaisen muotoiluosaamisen kansainvälisestä kilpailukyvystä.»

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kimmo Kienanen: Pasi Suomesta piirtää Jaguareja!".. Tuulilasi, Joulukuu 1999. A-lehdet.
  2. Sippola, Jussi: Pasi Pennanen rakensi automaailman kohutuimman uutuuden – näin se tapahtui Helsingin Sanomat (HS.fi). 25.4.2015. Sanoma Oy.
  3. a b Automuotoilija Pasi Pennanen on muutoksen aikaansaaja, Ornamo. Viitattu 28.10.2016.
  4. Maailman tehokkain sähköauto Toroidion siivitti Pasi Pennasen muotoilupalkinnon voittajaksi, Yle Uutiset 20.4.2016. Viitattu 28.10.2016.