Pascagoulan abduktio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pascagoulan abduktio on Yhdysvalloissa 11. lokakuuta 1973 sattuneeksi väitetty ufosieppaus. Siinä humanoidit kaappasivat Charles Hicksonin mukaan ufoon pariksi kymmeneksi minuutiksi. Tapaus sattui vilkkaimman ufoaallon aikana Pascagoulassa, Mississippissä. Vaikka tapahtumien kuvaus onkin melko johdonmukainen, silti siinä on luotettavuutta heikentäviä piirteiä.

Calvin Parker vuonna 2019.

Tapahtumapaikka on Mississippin osavaltiossa, Meksikonlahden rannikolla. Havaitsijat olivat 42-vuotias Charles Hickson ja 19-vuotias Calvin Parker. Miehet olivat kalastamassa iltayhdeksän aikoihin Pascagoulan taajaman laitamilla. Paikka oli Pascagoulajoen länsirannalla.

Miehet kuulivat viheltävän äänen. Sitten he näkivät lentävän soikean esineen, jonka etupuolella oli kaksi valoa. Ufo oli kymmenkunta metriä pitkä ja kolmisen metriä korkea. Se laskeutui veteen.

Ufon ovi avautui ja sisältä tuli kolme hieman ihmistä muistuttavaa hahmoa.[1] Nämä humanoidit olivat hoikkia ja hieman alle kaksi metriä pitkiä.[2] Humanoidit olivat harmaita ja uurteisia, kuin norsunnahkaisia. Humanoideilla oli rapumaiset kädet. Luotimainen pää oli ilman niskaa kiinni ruumiissa. Päässä oli kolme porkkanamaista, nenämäistä uloketta ja yksi aukko.

Humanoidit leijuivat veden päällä kohti miehiä. Miehet pelkäsivät humanoideja. Humanoidit tarttuivat Charles Hicksoniin, jolloin Parker pyörtyi, eikä jälkeen päin muistanut tapauksesta mitään. Humanoidit kantoivat Hicksonin alukseen, jossa suurta silmää muistuttava pallomainen laite kuvasi hänet.

20 minuutin kuluttua humanoidit veivät Hicksonin takaisin rannalle. Hän näki Parkerin itkemässä ja rukoilemassa. Kun humanoidit olivat palanneet ufoon, se nousi ylöspäin ja katosi.

Heti tapauksen jälkeen miehet istuivat autossaan noin 45 minuutin ajan. Myöhemmin he ilmoittivat tapauksesta poliisille.[3] 20 vuotta myöhemmin Parker kertoi viestineensä humanoidien kanssa.[4]

Poliisin tekemän valheenpaljastuskokeen mukaan Hicksonin kertomus tapahtumista oli totta. Myös poliisin salakuuntelunauha tukee käsitystä siitä, että miehet todella uskoivat kokeneensa mieltä järkyttäneen ufosieppauksen.

Toisaalta Hickson ei suostunut toiseen, tarkempaan valheenpaljastuskokeeseen ja muutteli kertomusta tapauksen jälkeen. Hicksonin luotettavuutta vähentäväksi seikaksi on esitetty sitä, että hänet oli kerran erotettu töistä rahan kavalluksen takia. Hickson väitti kirkkaan ufon valon aiheuttaneen hänen silmiinsä muutoksia, joita lääkärin tutkimuksissa ei kuitenkaan havaittu.

Monet epäilevästi tai kieltävästi ufoihin suhtautuvat ovat yrittäneet selittää Pascagoulan ufosieppausta esimerkiksi petoksella tai muuntuneella tajunnan tilalla ja valveunilla.[5]

  1. 1973-The Pascagoula, Mississippi Alien Abductions ufoahoaxorafact.blogspot.fi. Arkistoitu 12.2.2018. Viitattu 12.2.2018.
  2. This day in UFO history: Hickson and Parker 1973 Pascagoula, Mississippi Incident | Latest UFO sightings www.latest-ufo-sightings.net. Viitattu 12.2.2018. (englanniksi)
  3. Pascagoula Mississippi Case - 1973 MUFON. Arkistoitu 13.2.2018. Viitattu 12.2.2018. (englanniksi)
  4. 6 Stories Of Alien Abduction That Will Make You Want To Believe BuzzFeed. Viitattu 12.2.2018. (englanniksi)
  5. Famous Alien Abduction in Pascagoula: Reinvestigating a Cold Case - CSI www.csicop.org. Viitattu 2018-02-12 Kieli = (englanniksi).