Papuankotka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Papuankotka
Uhanalaisuusluokitus

Silmälläpidettävä [1]

Silmälläpidettävä

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Päiväpetolinnut Accipitriformes
Heimo: Haukat Accipitridae
Suku: Kotkat Aquila
Laji: gurneyi
Kaksiosainen nimi

Aquila gurneyi
Gray, 1860[2]

Katso myös

  Papuankotka Wikispeciesissä
  Papuankotka Commonsissa

Papuankotka (Aquila gurneyi) on kotkien sukuun kuuluva lintu. Sitä tavataan Molukeilla, Indonesiassa ja Uudessa-Guineassa.[1]

Tarkkaa tietoa sen määristä ei ole, mutta määrän arvioidaan olevan vähenemässä elinalueiden tuhoutumisen ja heikkenemisen vuoksi.[3]

Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset alavat metsät[3] sademetsät, suometsät ja niiden lähellä viljellyt ja ranta-alueet.

Tämä on melko suuri kotkalaji, joskin Aquilan suvussa keskikokoinen. Sen pääväritys on tummanruskea tai musta, ja alapuoli on vaalea lentosiipiä ja pyöreähköä pyrstöä myöten. Sen ruumiin pituus on 74–86 cm ja siipiväli 165–190 cm. Erään nuoren linnun on kerrottu painaneen 3,06 kg. Naaraat ovat koiraita kookkaampia. Siivet ovat sen liitäessä vaakasuorassa. Se syö nisäkkäitä, esimerkiksi kuskuksia.

  1. a b BirdLife International: Aquila gurneyi IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. 2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 11.5.2014. (englanniksi)
  2. Integrated Taxonomic Information System (ITIS): Aquila gurneyi luettu= 9.6.2013 (TSN 175412) itis.gov. Viitattu {{{viitattu}}}. (englanniksi)
  3. a b Birdlife.org (englanniksi) viitattu .13.6.2013
Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.