Palmgren-konservatorio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Palmgren-konservatorio
Sijainti Rautatienpuistokatu 7, Pori
Tyyppi konservatorio
Perustettu 1931
Rehtori Markku Ollila
Verkkosivut

Palmgren-konservatorio (aikaisemmin Palmgren-opisto ja Porin musiikkiopisto) on Porissa sijaitseva Satakunnan maakunnan suurin musiikkioppilaitos ja alueen ainoa konservatorio. Oppilaitos järjestää musiikkialan toisen asteen ammatillista koulutusta sekä taiteen perusopetusta. Palmgren-konservatorio aloitti musiikkiteknologian ammatillisen koulutuksen opetushallituksen luvalla ensimmäisenä konservatoriona Suomessa vuonna 2000. Palmgren-konservatorion rehtorina toimii Markku Ollila ja vs. koulutussuunnittelijana Sanna Heljakka.

Konservatorio on nimetty Porissa syntyneen säveltäjä Selim Palmgrenin mukaan. Palmgren-konservatorion historia alkaa vuonna 1931 perustetusta Porin Kansankonservatoriosta, josta myöhemmin tuli Porin musiikkiopisto. 1970-luvulta asti opetukseen on kuulunut myös rytmimusiikin opetus.

Palmgren-konservatorio järjestää musiikinopetuksen lisäksi ammattitaiteilijoiden konserttisarjaa, jossa esiintyy mielenkiintoisia kotimaisia ja kansainvälisiä muusikkovieraita sekä klassisen että rytmimusiikin lajeissa.

Johtajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.