Paljastettu rakastaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paljastettu rakastaja
Lover Revealed
Kirjan suomalainen kansi
Kirjan suomalainen kansi
Alkuperäisteos
Kirjailija J. R. Ward
Kieli Englanti
Genre fantasia
Kustantaja Penguin Group (USA)
Julkaistu 9. syyskuuta 2007
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 463
Suomennos
Suomentaja Maria Sjövik
Kustantaja Basam Books
Julkaistu 5. lokakuuta 2011
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 527
Sarja: Mustan tikarin veljeskunta
Edeltävä Herätetty rakastaja
Seuraava Sitomaton rakastaja
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Paljastettu rakastaja (engl. Lover Revealed) on Mustan tikarin veljeskunta -kirjasarjan neljäs osa, jonka on kirjoittanut J. R. Ward (toiselta nimeltään Jessica Bird). Kirja julkaistiin englanniksi vuonna 2007 ja se suomennettiin vuonna 2011.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Butch on ainoa ihminen, joka on koskaan päässyt veljeskunnan sisäpiiriin. Hän haluaisi auttaa veljeskuntaa sodassa lessereitä vastaan, mutta kokee kuitenkin olevansa vain tiellä. Lisäksi hän on ihastunut vampyyrinaaras Marissaan, joka kieltäytyy tapaamasta häntä.

Kun Butch poistuu kantaklubiltaan eräänä iltana, hän törmää siviilivampyyriin ja tätä ahdisteleviin lessereihin. Butch kidnapataan, mutta kidutuksesta huolimatta Butch ei suostu paljastamaan lessereille veljeskunnan salaisuuksia. Tämän vuoksi Omega päättää siirtää osan itsestään Butchiin. Myöhemmin Vishous löytää Butchin ja hänet siirretään Marissan veljen johtamalle klinikalle hoitoon. Marissalla on pahoja aavistuksia ja löytää Butchin veljensä Haversin klinikalta. Vishousin parantava käsi ja Marissan läsnäolo saavat Butchin paranemaan vähitellen.

Lääkäri Havers ei ole mielissään sisarensa miesvalinnasta ja karkottaa tämän omasta kodistaan. Epätoivoinen Marissa hakee apua veljeskunnalta ja saa väliaikaisen majapaikan heidän kartanostaan. Butchilla ja Marissalla on edessään vaikea välien selvittely: Butchin huhutaan olevan ennustuksen Tuhoaja ja se ei ole Marissan mieleen. Samaan aikaan Vishous taistelee vaikeiden päätösten kanssa, mutta Butch saapuu onneksi paikalle ajoissa.

Butch saa myös tietää, että hän on kaukaista sukua vampyyrikuningas Wrathille. Koska hänessä on vampyyrin verta, hänellä on pieni mahdollisuus selvitä muutoksesta, jonka seurauksena hänestä tulisi vampyyri. Vishous ja Wrath onnistuvat kjäynnistämään muutoksen, mutta Butch lähes kuolee siihen, selviten kuitenkin toiselle puolelle. Hän ja Marissa ottavat rajusti yhteen, ja näyttää, että lopullinen ero on käsillä. Marissa löytää kuitenkin rohkeutta sopuun puhuttuaan Bethin, Maryn ja Bellan kanssa. Butch liittyy Veljeskuntaan, ja kirjan lopussa hän ja Marissa käyvät tapaamassa hänen äitiään, joka sairastaa Alzheimerin tautia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.