Mustan tikarin veljeskunta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mustan tikarin veljeskunta (engl. Black Dagger Brotherhood) on J. R. Wardin kirjoittama fantasiaa ja romantiikkaa yhdistävä kirjasarja. Sarja keskittyy pääosin veljeskuntaan ja vampyyrisotureihin sekä heidän taisteluunsa rodun vihollisia, lessereitä vastaan.

Vampyyrit Wardin tapaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vampyyreja on muokattu erilaisiksi aikojen saatossa. Siispä on selvää, että Wardinkaan vampyyrit eivät ole mitään tavallisia valoa piileskeleviä valkoihoisia kammotuksia.

Vampyyrit näyttävät täysin ihmisiltä, joskin miehet ovat todella kookkaita. Silmät saattavat olla erikoisen väriset. Vampyyreilla on hyvä kuulo ja näkö eivätkä he pysty kulkemaan päivällä ulkona. Poikkeuksena jotkut puoliveriset vampyyrit (toinen vanhemmista ihminen). Toisin kuin yleensä, nämä vampyyrit voivat syödä ihmisten ruokaa ja juoda tavallisia juomia. Tosin vain vampyyrin veri pitää heidät täysissä voimissaan ja vahvoina. Ilman sitä vampyyri heikkenee ja lopulta kuolee. Jos vampyyri antaa toisen vampyyrin juoda vertaan, hän pystyy sen jälkeen aistimaan tämän kaikkialta. Vampyyrit pystyvät myös "välähtämään" paikasta toiseen ajatuksen voimalla. Tätä kutsutaan kirjoissa dematerialisoitumiseksi. Lisäksi vampyyrit pystyvät esimerkiksi poistamaan muistoja ihmisten mielestä.

Vampyyriksi ei muuteta ketään, sellaiseksi synnytään. Vampyyriksi muuttuminen käynnistyy yleensä 25 vuoden iässä. Ennen muutosta saattaa esiintyä erilaisia oireita: henkilö on arka auringonvalolle, hän on entistä nälkäisempi ja rauhattomampi, ihoa ja etuhampaita aristaa. Ennen muutosta ruumiinrakenne on yleensä varsinkin miehillä hoikka.

Muuttumishetkellä muuttuja tarvitsee rinnalleen toisen vampyyrin, josta juoda. Nainen tarvitsee miehen ja mies naisen. Jos vampyyriksi muuttuva ei saa verta muuttuessaan, hän kuolee. Muutokset ovat yleensä kivuliaita, koska koko keho muuttuu. Etenkin miehistä tulee pidempiä, lihaksikkaampia ja vahvempia. Muutoksen jälkeen vampyyrilla on hutera olo ja kaikkien perustoimintojen käyttö on hetkellisesti todella vaikeaa (esim. juokseminen, kirjoittaminen).

Vampyyrit voivat elää jopa tuhatvuotiaiksi, jossain tapauksissa pidempäänkin. Vampyyrin voi tappaa normaaleilla tavoilla kuten esimerkiksi ampumalla, mutta niitä on silti vaikea tappaa. Vampyyrit paranevat hirvittävän nopeasti varsinkin jos saatavilla on vastakkaisen sukupuolen verta.

Naisvampyyrit ovat hedelmällisiä vain kymmenen vuoden välein. Englanniksi naaraiden "kiima-aikaa" kutsutaan nimellä Needing, jonka aikana naarasvampyyrit kärsivät kovista kivuista ja he erittävät eräänlaista tuoksua, joka houkuttelee paikalle urosvampyyreja. Needingin aikana uroksista saattaa tulla aggressiivisia jos he haluavat taistella paikasta naaraan rinnalla. Seksin harrastaminen yleensä helpottaa naaraan tuskaa ja saattaa alulle mahdollisesti pikkuvampyyrin.

Naaraat kantavat jälkeläistään kuusitoista kuukautta. Läheskään kaikki naaraat eivät selviä synnytyksestä. Urosvampyyri puolestaan pystyy erittämään eräänlaista tuoksua, jolla hän merkitsee kiintymyksensä naaraaseen. Tällöin muut vampyyrit tajuavat pysyä kaukana kyseisestä naaraasta. Kiintynyt pari liitetään yhteen rituaalissa, jossa shellanin ("vaimon") nimi kaiverretaan hellrenin ("aviomes") yläselkään. Uroksen ja naaraan välinen kiintymys on tavallistakin rakkautta vahvempi tunne ja se side on lähes mahdotonta rikkoa.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustan tikarin veljeskunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wrath (tunnetaan myös nimellä Sokea kuningas), son of Wrath, on vampyyrien kuningas ja viimeinen elossa oleva puhdasverinen vampyyri. Wrathilla on pitkät mustat hiukset ja aivan vaaleanvihreät silmät. Hän on lähes sokea. Alussa hän ei ole kiinnostunut johtamaan rotuaan kuninkaana, mutta muuttaa myöhemmin mielensä vampyyrirodun vuoksi. Hän rakastuu läheisen ystävänsä Dariuksen puoliveriseen tyttäreen Bethiin. Wrathin tarina on kerrottu kirjassa Pimeyden rakastaja. Kirjassa Koston rakastaja hän lopulta sokeutuu kokonaan ja tukeutuu sen jälkeen George-nimiseen koiraan.

 • Rhage, son of Tohrture, on sotureista vahvin ja kaunein. Rhagella on vaaleat hiukset, jotka ovat edestä vähän pidemmät kuin takaa. Hänen silmänsä ovat sinivihreät. Kirjurineitsyen kiroama Rhage kantaa sisällään petoa, joka on vaaraksi kaikille, jotka uskaltavat tulla sen lähelle. Hänellä onkin koko selän peittävä värikäs tatuointi, joka kuvaa hänen sisällään asustavaa petoa. Rhage rakastuu Mary-nimiseen naiseen ja haluaa tämän shellanikseen. Rhagen tarina on kerrottu kirjassa Ikuinen rakastaja.
 • Zsadist, son of Aghony, on pelätty niin veljeskunnan sotureiden kuin siviilivampyyrienkin keskuudessa. Hänellä on päätä myöten ajeltu siili sekä mustat sieluttomat silmät. Hänen kasvojensa yli kulkee arpi, joka vetää ylähuulen ainaiseen irvistykseen. Kun Zsadist oli pieni, hänet napattiin vanhemmiltaan ja myytiin veriorjaksi. Zsadistin kaksoisveli Phury kuitenkin pelasti veljensä vuosisata myöhemmin. Phuryn sanojen mukaan hänen veljensä on "pilalla, ei rikki", ja hän kertoo sen kauniille Bella-nimiselle naaraalle, joka kiinnostuu Zsadistista. Bella saa pehmitettyä armottoman Zsadistin ja myöhemmin he pariutuvat. Zsadistin tarina kerrotaan kirjassa Herätetty rakastaja. Varjeltu rakastaja -kirjan lopussa Bella ja Zsadist saavat jälkeläisen, joka nimetään Nallaksi.
 • Butch/Dhestroyer, on ainut veljeskunnan sisäpiiriin päässyt ihmismies, jota vampyyrit kutsuvat yleisesti Jepariksi. Butchista ja Vishousista tulee heti alussa parhaat ystävykset. Entinen murhaetsivä saa tietää olevansa kaukaista sukua Wrathille ja veljeskunta saa käynnistettyä Butchin muutoksen. Aiemmin lessereiden nappaama ex-poliisi pystyy aistimaan lesserit ja kadottamaan heidät savuna ilmaan hengityksellään. Butch on ollut jokaisessa kirjassa mukana, mutta hänen ja kauniin vampyyrinaaraan Marissan tarina kerrotaan kirjassa Paljastettu rakastaja.
 • Vishous, son of Bloodletter, on sotureista älykkäin. Hänellä on kyky nähdä tulevaisuuteen. Vishous joutui elämään nuorena isänsä leirillä, jossa häntä nöyryytettiin. Vishousin isä yritti kastroida poikansa, mutta epäonnistui. Merkkinä siitä Vishousilla on tatuointi vasemman silmänsä ympärillä ja arpikudosta intiimialueilla. Lisäksi Vishousin vasen käsi pystyy mm. parantamaan tai polttamaan talon poroksi. Sen kyvyn hän on perinyt äidiltään Kirjurineitsyeltä. Vishousin tarina on kerrottu kirjassa Sitomaton rakastaja, jossa hän rakastuu tohtori Jane Whitcombiin.
 • Phury, son of Aghony, on Zsadistin kaksoisveli, jolla on upeat, moniväriset väriset hiukset ja joka elää tietoisessa selibaatissa. Pelastaessaan veljeään veriorjuudesta Phury joutuu ampumaan toisen jalkansa irti ja siksi hänellä on proteesi tässä jalassa. Se ei kuitenkaan hidasta Phurya taistellessa. Phuryssa on hieman metroseksuaalin vikaa, ja kaikessa jaloudessaan hän suostuu korvaamaan Vishousin paikan Esiuroksena, jonka tehtävänä on siittää uusia jälkeläisiä. Hän kuitenkin rakastuu Valittuun nimeltä Cormia. Heidän tarinansa kerrotaan kirjassa Varjeltu rakastaja.
 • Rehvenge on Zsadistin lanko ja Bellan veli. Hän on puoliksi symphath ja omistaa oman klubin nimeltä ZeroSum, jossa veljeskunta usein viettää vapaa-aikaansa. Lisäksi hän on neuvoston jäsen. Rehvenge salaa symphath-puolensa jopa siskoltaan Bellalta. Käydessään Haversin klinikalla hän törmää kauniiseen vampyyriin nimeltä Ehlena. Rehvengen ja Ehlenan tarina kerrotaan kirjassa Koston rakastaja.
 • Tohrment, son of Hharmin, ottaa veljeskunnan johtoonsa kun Wrathista tulee kuningas. Tasaisen ja rauhallisen soturin maailma kuitenkin järkkyy, kun hänen rakastettunsa Wellesandra surmataan. Tohr katoaa suremaan menetystään eikä kukaan tiedä hänen olinpaikkaansa. Varjeltu rakastaja -kirjassa Lassiter löytää pahasti riutuneen Tohrmentin ja tuo tämän takaisin veljeskuntaan. Tohrmentin tarina kerrotaan kirjassa Uudestisyntynyt rakastaja, jossa hän saa mahdollisuuden uuteen rakkauteen.
 • John Matthew/Tehrror on Dariuksen reinkarnaatio. Hän on mykkä ja kommunikoi viittoen sekä viheltäen. Ennen muuttumistaan John asui ihmisten keskuudessa ja joutui raiskatuksi. Tapahtuma jätti syvät arvet nuoren pojan mieleen. Maryn ja Bellan avulla John pääsee sisään veljeskuntaan. Tohrment ja Wellsie ottavat Johnin avosylin vastaan kotiinsa asumaan. John tuntee yhteenkuuluvuutta Zsadistin kanssa, koska heillä molemmilla on ollut traumaattinen nuoruus. Johnin parhaat ystävät ovat Qhuinn ja Blaylock. Johnin ja Xhexin tarina kerrotaan kirjassa Minun rakastajani.
 • Qhuinn, son of Lohstrong, on John Matthew'n ja Blaylockin paras ystävä. Qhuinn kuuluu aristokraattiseen perheeseen, joka kieltää poikansa, koska tällä on eriväriset silmät. Qhuinn opiskelee yhdessä muiden kanssa veljeskunnan tiloissa ja melkein tappaa serkkunsa Lashin tämän uhkaillessa Johnia törkeästi. Jotta Qhuinn välttyisi tuomiolta tappoyrityksen takia, hänestä tulee Johnin ahstrux nohtrum, suojelija. Hän asuu veljeskunnan talossa ja pitää naistenmiehen mainetta yllä koko ajan. Minun rakastajani kirjassa hän on intiimisti Layla-nimisen valitun kanssa. Myöhemmin hän kuitenkin huomaa omistavansa lämpimpiä tunteita ystäväänsä Blayta kohtaan.
 • Blaylock, son of Rocken, on Qhuinnin ja John Matthew'n paras ystävä. Häntä kutsutaan Blayksi, ja hän kokee kaveruksistä ensimmäisenä muutoksensa. Blay taistelee ystäviensä tavoin lessereitä vastaan. Paljastuu myös, että hän on homo ja rakastunut Qhuinniin, mikä lisää paineita heidän välilleen entisestään. Minun rakastajani -kirjassa Blaylla on seksuaalinen kohtaaminen toisen uroksen, Qhuinnin serkun, Saxtonin kanssa.
 • Manuel Manello on St. Francisin ylilääkäri ja Jane Whitcombin pomo. Vapautettu rakastaja -kirjassa Payne kärsii halvaannuttavista vammoista, ja hänen elämänsä (sekä liikuntakykynsä) on vaarassa. Paynen hoitaminen on Janelle liian kova haaste, joten hän kutsuu Mannyn auttamaan naista. Manuel Manellon ja Paynen tarinan kertoo kirja Vapautettu rakastaja.

Naishahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elizabeth Anne Randall, Beth, on Dariuksen puoliverinen jälkeläinen. Hän työskentelee erään lehden toimituksessa, mutta saa sitten tietää muuttuvansa vampyyriksi. Myöhemmin hänestä tulee Wrathin shellan ja puoliverinen kuningatar. Hän myös luulee olevansa John Matthew'n sisar. Bethin ja Butchin läheisen suhteen takia Butch pääsee veljeskunnan sisäpiiriin. Veljeskunnan tiloissa asustelee myös Bethin kissa nimeltä Boo.

 • Mary Madonna Luce, Mary, työskentelee toimiston sihteerinä sekä vapaaehtoisena auttavassa puhelimessa. Hän on sairastanut leukemian ja epäilee sairauden uusiutuneen. Hän törmää Rhageen veljeskunnan talossa, ollessaan siellä Johnin tulkkina, ja kiintyy mieheen tahtomattaan. Mary pystyy käsittelemään Rhagen petoa. Hän säästyy kuolemalta, kun Rhage tekee sopimuksen Kirjurineitsyen kanssa. Rhage ja Mary pariutuvat. Mary on myös opettaja ja opettaa mm. Zsadistia lukemaan sekä auttaa myöhemmin Wrathia sokeutensa kanssa.
 • Wellesandra, daughter of Relix, esiintyy ensimmäisen kerran Pimeyden rakastaja -kirjassa, ja hän on Tohrmentin shellan. He ovat olleet yhdessä jo kaksisataa vuotta, ja Wellsie odottaa heidän esikoistaan. Hän on uuttera ja ystävällinen naaras, joka hoitaa neuvoston asioita. Herätetty rakastaja -kirjassa Wellsie ja hänen sukulaisensa Sarelle kohtaavat surullisen lopun lessereiden hyökätessä.
 • Bella, entinen aristokraatti, on Maryn naapuri, kunnes lesserit kidnappaavat hänet. Bella on Rehvengen sisko, eikä hän voi olla tuntematta vetoa ilkeää ja kovapäistä Zsadistia kohtaan. Myöhemmin Bella ja Zsadist pariutuvat, ja heille syntyy tytär Nalla. Novelli Father Mine kertoo tarinan tästä pienestä perheestä.
 • Marissa, blooded daughter of Wallen, on kuvankaunis vaalea naaras. Hän oli yli kolmesataa vuotta Wrathin shellan, mutta heidän suhteensa oli kuitenkin hyvin kylmä ja rakkaudeton. Kun Wrath rakastuu Bethiin, hän vapauttaa Marissan ja tämä rakastuu Butchiin. Marissan veli Havers ei siedä sisarensa käyttäytymistä ja potkii tämän pihalle kodistaan. Myöhemmin Marissa perustaa turvakodin vampyyrinaaraille ja heidän lapsilleen sekä pariutuu vampyyriksi muuttuneen Butchin kanssa.
 • Jane Whitcomb on loistava kirurgi, joka leikkaa Vishousin, kun tätä ammutaan. Janen olemassaolo auttaa Vishousia käsittelemään tunteitaan Butchia ja menneisyyttään kohtaan. Myöhemmin Janea ammutaan ja hän kuolee. Epätoivoissaan Vishous turvautuu Kirjurineitsyeen, ja tämä tuokin Janen takaisin uhraten samalla omat lintunsa poikansa onnen vuoksi. Jane palaa Vishousin luokse "aaveena", ja hänestä tulee veljeskunnan oma lääkäri.
 • Cormia on Valittu ja Phuryn "ensimmäinen puoliso". Cormia tutustuu veljeskunnan talossa Johniin ja heistä tulee hyvät ystävät. Cormia ei halua hyväksyä Phuryn Esiuros-titteliä ja huomaa rakastuvansa tähän. Yhdessä Phuryn kanssa he menevät Kirjurineitsyen puheille ja anovat kaikille Valituille vapaata elämää. Myöhemmin he myös pariutuvat.
 • Ehlena työskentelee Haversin klinikalla, kunnes saa potkut pihistettyään Rehvengelle antibiootteja ilman reseptiä. Ehlena pitää aluksi etäisyyttä Rehvengeen, mutta pian heidän välillään alkaa roihuta. Myöhemmin Ehlena saa tietää Rehvengen hämäräbisneksistä ja loukkaantuu syvästi, mutta kun Rehvenge lavastaa kuolemansa, Ehlena päätyy pelastamaan Rehvengen Xhexin avulla ja alkaa työskennellä veljeskunnassa Janen apulaisena.
 • Xhex on puoliksi symphath, ja hän työskentelee ZeroSumissa Rehvengen henkivartijana. Xhexistä tuntuu pahalta, että hän tunaroi kaksikymmentä vuotta aikaisemmin ja Rehvenge joutuu maksamaan kovan hinnan hänen puolestaan symphath-prinsessalle. Xhexistä tulee Johnin shellan kirjassa Minun rakastajani. Hänen koko nimensä on Xhexania, joka tarkoittaa "rakastettua". Nimen hänelle antoi Darius.
 • Payne on Vishousin kaksoissisar. Hän on Kirjurineitsyen ja Bloodletterin tytär. Vaikka Payne on nainen, hän on soturi kuten isänsä ja veljensäkin. Payne vietti pitkän ajan Kirjurineitsyen vankina, koska Neitsyt pelkäsi Paynen olevan liian paljon isänsä kaltainen. Kun Kirjurineitsyt myöntää vapaan tahdon valituille Varjeltu rakastaja -kirjassa, hän päättää vapauttaa Paynen. Vapauduttuaan Payne tuntee vihaa ja katkeruutta äitiään kohtaan.
 • Olematon on "hylätty" Valittu, joka palveli Kirjurineitsyttä Toisella puolella. Hänet kuvataan mustaan kaapuun pukeutuvana ja näkyvästi ontuvana. Hän on Paynen ja Laylan hyvä ystävä ja paljastuu Minun rakastajani -kirjassa Xhexin äidiksi. Olemattoman kidnappasi ja raiskasi aiemmin symphath, ja Xhexin syntymän jälkeen hän teki itsemurhan surunsa takia, mutta sai elää uudelleen Valittujen palvelijana. Kirjassa Minun rakastajani hänestä tulee Paynen palvelija ihmisten maailmassa. Olematon pääsee enemmän esille Uudestisyntynyt rakastaja -kirjassa, jossa hänen ja Tohrmentin välillä roihahtaa. Olematon saa myöhemmin nimekseen Syksy.

Muita hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjurineitsyt, nimeltään Analisse, on mystinen voimahahmo ja kuninkaan neuvonantaja. Vampyyriarkistojen pitäjä ja etuoikeuksien myöntäjä. Hän voi myös luoda elämää. Neitsyt ei asu ihmisten maailmassa vaan "Toisella puolella" Valittujen kanssa. Hän rakastaa lintuja. Peto -kirjan lopussa Kirjurineitsyt kuolee.

 • Valitut ovat puhtaita naarasvampyyreja, jotka on jalostettu palvelemaan Kirjurineitsyttä Toisella puolella. Valitut toimivat mm. verenluovuttajina pariutumattomille veljeskunnan jäsenille.
 • Lassiter on langennut enkeli, joka ilmestyy kuvioihin kirjassa Varjeltu rakastaja tuodessaan Tohrmentin veljeskunnalle. Lassiter muuttaa asumaan veljeskunnan luokse ja auttaa heitä taistelussa lessereitä vastaan. Hänessä on hiukan metroseksuaalin vikaa ja hän tykkääkin katsella televisiosta mm. Oprahia ja Maurya. Lassiterilla on pitkät vaaleat hiukset ja paljon lävistyksiä kasvoissaan. Hänen ihonsa hehkuu. Vaikka Lassiter on veljeskunnan kanssa tekemisissä, hän ei ole kovin suuressa suosiossa sotureiden keskuudessa.
 • Layla on Valittu, joka eli aiemmin Kirjurineitsyen Pyhätössä ja ravitsi pariutumattomia vampyyrisotureita. Hän ilmestyy kuvioihin ensimmäisen kerran Ikuinen rakastaja -kirjassa ravitakseen Rhagea. Myöhemmin Layla muuttaa veljeskunnan kartanoon, tulee läheiseksi Qhuinnin kanssa ja rakastuu veljeskunnan viholliseen, Xcoriin.
 • Omega on Kirjurineitsyen vastine sekä tämän veli, lessereiden johtaja. Hän kantaa kaunaa Neitsyelle, koska tämä pystyy luomaan elämää. Omega kuitenkin onnistuu siittämään vampyyrinaisen ja tämä synnyttää hänen jälkeläisensä.
 • Lesser on ihminen ilman sielua. He palvelevat pahansuopaa Omegaa ja yrittävät hävittää vampyyrit kokonaan. Omega valitsee alaisikseen yleensä kaikista turmeltuneimmat ihmiset. Lesserit tuoksuvat vauvantalkilta, ja heidän vanhetessaan heidän hiuksensa ja muut karvansa vaalenevat. Lesserit eivät kykene lisääntymään, koska ovat impotentteja. He eivät myöskään syö tai juo.
 • Lash, Son of Thornsrae, son of Ibixe, on puolivampyyri ja Omegan poika. Lash melkein kuolee Qhuinnin hyökätessä hänen kimppuunsa, mutta pelastuu täpärästi. Omega ottaa hänet suojelukseensa ja kertoo Lashille hänen perimästään. Kun Lash saa tietää olevansa Omegan poika, hän tappaa kasvattivanhempansa. Lash on lähellä muuttua samanlaiseksi kuin isänsä, mutta kuolee Minun rakastajani -kirjan lopussa.
 • Havers on ylhäiseen sukuun kuuluva uros ja Marissan veli. Hänellä on oma klinikka, ja hän hoitaa loukkaantuneita vampyyreja. Havers on monesti auttanut myös veljeskuntaa. Pimeyden rakastaja -kirjassa hän on aiheuttaa Wrathin kuoleman kertomalla tämän sijainnin lessereille kostoksi siskonsa puolesta. Haversilla oli shellan, joka kuoli raskauden aikana.
 • The Moors, Trez ja iAm, "The Shadows", ovat kaksoisveljiä ja töissä Rehvengen klubilla, ZeroSumissa. He voivat liikkua huomaamattomasti, kadota kokonaan, ja heidän verensä on sinistä.
 • Fritz Perlmutter näyttää suunnilleen 70-vuotiaalta, mutta totuus on toinen. Hän on doggen ja pystyy elämään monta sataa vuotta, ei kuitenkaan niin pitkään kuin vampyyrit. Fritz työskentelee veljeskunnan talossa ja hoitaa sotureiden sekä heidän perheidensä päivittäisiä asioita. Hän huolehtii myös talouden siisteydestä ja ruoan valmistuksesta.
 • Saxton on Qhuinnin serkku ja ylhäisöön kuuluva vampyyriuros, joka tutkii työkseen verilinjatodistuksia. Kirjassa Minun rakastajani Saxton on intiimeissä väleissä Blayn kanssa.
 • Nalla on Bellan ja Zsadistin tytär, joka syntyy Varjeltu rakastaja -kirjan lopussa.
 • Band of Bastards on soturijoukko, jotka elivät Vanhassa Maassa ja tuhosivat vampyyrien vihollisia, lessereitä. Sotureiden johtaja on nimeltään Xcor ja hänen alaisiaan ovat komea Throe, räväkkä Sypher sekä serkukset Zyphon ja Balthazar. Vapautettu rakastaja -kirjassa soturijoukko jättää entisen kotinsa ja suuntaavat Caldwelliin.
 • Elan on soluttautunut Xcorin puolesta Glymeran riveihin ja yrittää saada otetta ylhäisöön sisältä käsin. Hän on neuvoston korkea-arvoisin jäsen heti Rehvengen jälkeen.
 • Assail on suuri ja vahva vampyyriuros Vanhasta Maasta. Hän elää Caldwellissa ja pyörittää menestyvää huumebisnestä. Komea Assail elää hienosti ja sivistyneesti omissa oloissaan ja on lähinnä puolueeton Veljeskunnan ja Band of Bastardsin välissä. Assailia ei kuitenkaan pidä aliarvioida, koska hän on kylmäverinen ja tunteeton tappaja tilanteen vaatiessa.
 • Sola on kylmäpäinen ihmisnainen, joka palkkiota vastaan suorittaa erilaisia rikoksia.
 • Abalone on kuningas Wrathin uskollinen palvelija ja kirjanpitäjä.
 • Paradise on Abalonen tytär, joka haaveilee osallistuvansa veljeskunnan harjoitusleirille ja oppivansa taistelemaan lessereitä vastaan.
 • Selena on yksi valituista. Hänestä tulee läheinen Trezin kanssa.
 • P.W. eli Pikku-Wrath. Nimi jolla Beth kutsuu hänen ja Wrathin poikaa, joka syntyy Kuningas - kirjan lopulla.

Paikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjoissa esiintyy monenlaisia paikkoja, joista yleisimpiä ovat:

 • Veljeskunnan kartano sijaitsee turvallisen matkan päässä muusta asutuksesta. 1900-luvun alussa rakennettu Kartano on huomaamattomissa ulkopuolisilta, koska sen ympärille on taiottu Mhis. Alueeseen kuuluu päärakennus, maanalainen harjoitustila, Hautapaikka ja Monttu. Lisäksi tilusten alla kulkee tiuha tunnelien verkosto.
 • Monttu on Vishousin ja Butchin asuintila, jossa heillä on omat huoneet ja muut tilat. Lisäksi Vishous ohjailee koko alueen turvajärjestelyjä Montusta käsin.
 • Hautapaikka on paikka, jossa soturit säilyttävät tappamiensa lessereiden ruukkuja. Lisäksi siellä järjestetään erilaisia veljeskunnan seremonioita. Hautapaikkaan eivät saa tulla muut kuin veljeskunnan soturit ja sotureiksi vihittävät sekä Kirjurineitsyt.
 • Screamer's on veljeskunnan entinen kantapaikka, mutta kun Darius kuolee räjähdyksessä klubin läheisyydessä, soturit vaihtavat paikkaa.
 • ZeroSum on Rehvengen omistama klubi, joka on nykyisin veljeskunnan kantapaikka. Klubin sisällä pyörii alkoholin lisäksi huumeita ja ilotyttöjä. Vaikka poliisit ovat ratsanneet paikan useasti, he eivät ole koskaan löytäneet todisteita mistään laittomasta. Koston rakastaja -kirjassa Rehvenge lavastaa kuolemansa räjäyttämällä klubin.
 • Iron Mask on Rehvengen toinen klubi, jonka perii myöhemmin Rehvengen palvelija Trez.
 • Sal's Restaurant on Rehvengen omistama ravintola, jonka iAm myöhemmin perii vampyyrilta.
 • Adirondacksin huvila on Rehvengen huvila vuorilla.
 • Turvapaikka on Marissan omistama talo, johon hän perusti turvapaikan perheväkivallasta kärsiville vampyyrinaaraille ja heidän jälkeläisilleen.

Sanasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjoissa esiintyviä sanoja, jotka saattavat hämmentää jos ei tiedä niiden merkitystä:

 • Ahvenge: Kuolemaan johtava kostoisku, jonka toteuttaa yleensä uhrille rakas uros.
 • Ahstrux nohtrum: Henkilökohtainen turvamies, jolla on lupa tappaa. Kuningas nimittää uros- tai naaraspuolisen vartijan tehtäväänsä.
 • Attendhente: Valittu, joka palvelee Kirjurineitsyttä erityisen läheisesti.
 • Chrih: Kunnianarvoisan kuoleman symboli vanhassa kielessä.
 • Cohntehst: Kahden uroksen konflikti, jonka osapuolet kilpailevat oikeudesta pariutua tietyn naaraan kanssa.
 • Dhunhd: Helvetti.
 • Doggen: Palvelijaluokan jäsen vampyyrimaailman sisällä. He pystyvät menemään ulos päivällä, mutta ikääntyvät verrattain nopeasti. Odotettavissa oleva elinikä on noin viisisataa vuotta.
 • Ehros: Valittu, joka on koulutettu tuntemaan seksuaalisuuden salat.
 • Ensimmäinen perhe: Vampyyrien kuningas ja kuningatar ja heidän mahdolliset lapsensa.
 • Exhile dhoble: Paha tai kirottu kaksonen, joka syntyy kaksosista jälkimmäisenä.
 • Ghardian: Yksilön valvoja. Omaa oikeuden koko tämän elämän säätelyyn.
 • Glymera: Vampyyriylhäisön sosiaalinen ydinryhmä.
 • Granhmen: Isoäiti.
 • Haipu: Ei-rajallinen alue, jossa kuolleet kohtaavat jälleen läheisensä ja viettävät iäisyyden.
 • Harvennuskunta: Tappajien järjestö, jonka johtaja on Omega. He haluavat tuhota vampyyrilajin.
 • Hellren: Urosvampyyri, joka on pariutunut naaraan kanssa.
 • Kiimakausi: Vampyyrinaaraan hedelmällinen kausi, joka kestää yleensä kaksi päivää ja johon liittyy voimakas seksuaalinen halu. Esiintyy ensimmäisen kerran kun naaraan muutosvaiheesta on kestänyt viisi vuotta ja sen jälkeen noin kymmenen vuoden välein. Kaikki urokset reagoivat jonkin verran tällaisen naaraan läheisyydessä, ja pariutumattomien urosten kesken voi syntyä pahojakin tappeluita.
 • Leahdyre: Valta-aseman omaava, vaikutusvaltainen henkilö.
 • Leelan: Hellittelysana, joka voidaan kääntää vapaasti “rakkain”.
 • Lheage: Kunnioitusta osoittava termi, jota seksuaalisesti alistuva käyttää häntä dominoivasta henkilöstä.
 • Lewlhen: Lahja.
 • Lys: Silmien päästä kaivamiseen tarkoitettu kidutusväline.
 • Mahmen: Äiti. Kutsumanimi ja kiintymystä osoittava hellittelysana.
 • Mhis: Tietyn fyysisen tilan naamiointi; illuusion kentän luominen.
 • Muutosvaihe: Vampyyrin elämän kriittinen vaihe, jolloin vampyyri tulee täysikasvuiseksi. Sen jälkeen vampyyrien on juotava vastakkaisen sukupuolen verta pysyäkseen hengissä eivätkä he siedä auringonvaloa ( joitakin puoliverisiä lukuunottamatta, kuten Bethiä ). Kaikki eivät selviä muutoksesta.
 • Nalla (fem.) ja Nallum (mask.): Rakas.
 • Newling: Neitsyt.
 • Phearsom: Miehen sukuelinten voimaan viittaava termi.
 • Princeps: Vampyyriaristokratian korkein taso, jonka yläpuolella ovat ainoastaan Ensimmäisen perheen jäsenet ja Kirjurineitsyen valitut. Tittelin voi saada vain syntymässä; sitä ei voi siirtää.
 • Pyrocant: Viittaa kriittiseen heikkouteen yksilössä. Heikkos voi olla sisäistä, kuten riippuvuus, tai ulkoista, kuten rakastaja.
 • Rahlman: Pelastaja.
 • Rythe: Rituaalinen tapa palauttaa kunnia. Sitä tarjoaa se, joka on loukannut toista. Käytännössä yhtä kuin vapaa laukaus, loukattu saa valita aseen, kuten ketjut, pyssyn, veitsen tai nyrkit, ja iskeä sillä loukkaajaa tämän vastustamatta.
 • Sehclusion: Status, johon kuningas voi asettaa ylhäisöön kuuluvan naaraan tämän perheen tekemän anomuksen perusteella. Asettaa naaraan ghardianin ehdottomaan valvontaan. Ghardian on tyypillisesti perhekunnan vanhin uros ja hänellä on laillinen oikeus määritellä naaraan elämän perusehdot ja rajoittaa tämän yhteydenpitoa ympäristöönsä.
 • Shellan: Naarasvampyyri, joka on pariutunut uroksen kanssa.
 • Symphath: Vampyyrirodun alalaji. Heillä on kyky manipuloida muiden tunteita energioidenvaihtamistarkoituksessa. Lajia syrjitään ja vainotaan.
 • Tahlly: Hellittelysana, jonka voi kääntää vapaasti “kultaseni”.
 • Trahyner: Sana, jota urokset käyttävät keskenään osoittamaan molemminpuolista kunnioitusta ja kiintymystä. Vapaasti suomennettuna “Rakas ystävä”.
 • Veriorja: Uros- tai naarasvampyyri, joka on alistettu palvelemaan toisen vampyyrin verentarvetta. Ei enää kovin yleistä, muttei myöskään lailla kiellettyä.
 • Wahlker: Henkilö, joka on kuollut ja palannut Haipusta elävien maailmaan. Hyvin kunnioitettuja vampyyrien keskuudessa.
 • Whard: Vastaa yksilön kummisetää tai -tätiä.