Paholaismuseo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paholaismuseo
Žmuidzinavičiaus muziejus
Tyyppi MuseoView and modify data on Wikidata
Sijainti Kaunas
Perustettu 1965
Johtaja Jurgita Rimkutė-Vainiuvienė
Kotisivut https://ciurlionis.lt/activities/branches/a-zmuidzinavicius-creations-and-collections-museum-devils-museum-temporarily-closed-for-construction-works/
Koordinaatit 54°54′03″N, 23°54′38″E
Kartta
Paholaismuseo

Paholaismuseo on Kaunasissa sijaitseva paholaisveistosten näyttely. Kokoelman perustajan tarkoituksena oli kerätä kolmetoista tusinaa paholaisen kuvia, mutta niitä oli lopuksi noin 260. Museon portaikossa on paholaisiin liittyviä piirroksia kehystettyinä seinillä ja kaksi noitanukkea.lähde?

Pimeähköissä saleissa on keramiikkaveistettyjä paholaisia eri aikakausilta, ja nämä ovat esillä valaistuissa vitriineissä. Museon esittelytekstit ovat liettuaksi sekä pääosin myös englanniksi. Valokuvaus omaan käyttöön on sallittua, mutta se maksaa erikseen.lähde?

Museon perusti taiteilija Antanas Žmuidzinavičius (1876–1966), joka sai vuonna 1906 lahjaksi paholaista esittävän patsaan ja päätti tämän jälkeen pyhittää elämänsä taiteelle ja paholaisaiheisten esineiden keräämiselle[1]. 1960-luvun alussa niitä oli kokoelmassa 260 kappaletta[1]. Vuonna 2022 paholaisia on museossa jo yli 3000[1]. Museossa on esillä niin pakanallisia kuin kristillisiä paholaisia, kaikkiaan kymmenistä eri maista[1].

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]